NHL-kierroksen topit ja flopit: Ovetškin nousi Capitalsin sankariksi ja maalipörssin kärkeen

NHL / Aamuraportti
Ovetškin teki Hurricanesia vastaan tasoitus- ja voittomaalit.
Aleksandr Ovetškin nujersi Carolina Hurricanesin. Andrei Vasilevski torjui toisen perättäisen nollapelinsä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ovetškinin maalit käänsivät pelin Capitalsille

Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetškin nousi joukkueensa sankariksi kahdella maalillaan. Venäläishyökkääjä ensin tasoitti ottelun kolmannessa erässä ja laukoi vielä jatkoajalla voittomaalin. Vain hetkeä aiemmin Sebastian Aho oli laukonut toisessa päädyssä tolppaan.

Ovetškin nousi kahdella maalillaan myös maalipörssin kärkeen. Hänellä on nyt kasassa 26 maalia 41 ottelussa.

Ei maalia ilman Rantasta

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa, kun Avalanche kukisti Denverissa vierailleen Winnipeg Jetsin jatkoajalla maalein 3-2. Suomalaishyökkääjä teki maalin ja hankki kaksi syöttöpistettä. Rantanen on saalistanut 36 tehopistettä pelaamissaan 39 ottelussa.

Vasilevski jatkoi täydellistä torjuntatyöskentelyä

Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski aloitti uuden vuoden yhtä erinomaisesti kuin lopetti edellisen. Venäläismaalivahti piti nollan Columbus Blue Jacketsia vastaan uudenvuodenaattona ja Toronto Maple Leafsia vastaan vuoden ensimmäisessä pelissä. Toinen peräkkäinen nollapeli vaati 29 torjuntaa.

Bruins jatkoi pisteputkeaan

Boston Bruins haki selvän 5−1-vierasvoiton New York Islandersista. Bruins on nyt päässyt pisteille yhdeksässä peräkkäisessä pelissä. Edellisen kerran joukkue on yltänyt vastaavaan kaudella 2014-15.

Vahvaa tulokaskautta pelaava Danton Heinen keräsi tehot 1+1, neljän viime pelin saldo on 2+4. Joulukuun ykköstähdeksi valittu Tuukka Rask torjui 25 kertaa. Rask on päästänyt korkeintaan yhden maalin viidessä edellisessä aloittamassaan pelissä. Mukaan mahtuu myös yksi nollapeli.

Flopit

Flyers romahti toisessa erässä

Pennsylvanian paikallistaistossa kotijoukkue Philadelphia Flyers päästi vajaassa neljässä minuutissa neljä maalia, ja Pittsburgh Penguinsin voitto oli sinetöity. Jordan Wealin tasoitusmaali oli laiha lohtu, sillä reilua minuuttia myöhemmin Penguins johti jo kahdella maalilla.

Conor Sheary karkasi läpiajoon, ja Ryan Reaves sekä Tom Kühnhackl viimeistelivät maalin edestä.

Haparoivaa puolustamista Raleigh'ssa

Capitalsin ja Hurricanesin välisessä ottelussa lähes kaikki maalit syntyivät puolustusvirheistä. John Carlson antoi harhasyötön oman maalin edessä suoraan Victor Raskin lapaan. Justin Faulk päästi löysällä puolustamisella Chandler Stephensonin ja Alex Chiassonin ylivoimahyökkäykseen.

Dmitri Orlov sai lyödä oman paluukiekkonsa maaliin, kun Jaccob Slavin ja Brett Pesce vain katselivat vierestä. Madison Bowey menetti kiekon omalla alueella, ja jälkitilanteesta Brooks Orpik huitaisi kiekon omaan maaliin. Slavin syötti suoraan Nicklas Bäckströmille, joka vapautti Ovetškinin iskemään tasoitusmaalin.