NHL-kierroksen topit ja flopit: Jets ja Blackhawks voittoihin, Gallantin Golden Knights liikaa Panthersille

NHL / Aamuraportti
Patrick Kane iski alkutahdit Blackhawksin voitolle Wildista.
Winnipeg Jets ja Chicago Blackhawks ottivat divisioonavastustajistaan maukkaat voitot. Vancouver Canucks hävisi jälleen kotonaan. Gerard Gallant johdatti Golden Knightsin voittoon entistä joukkuettaan vastaan.

Topit

Kanelle kaksi maalia

Chicago Blackhawks otti vakuuttavan voiton Minnesota Wildista lukemin 4–1. Patrick Kane iski Blackhawksin kaksi ensimmäistä maalia. Blackhawks nousi voitollaan ohi Wildin ja kiinni pudotuspelipaikkaan.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi Blackhawksin vastahyökkäyksestä ottelun ensimmäisessä erässä. Nick Schmaltz antoi upean poikkikentän syötön Kanelle, joka viimeisteli suoraan syötöstä. Ottelun toinen maali nähtiin toisessa erässä, kun Kane pääsi Jordan Oesterlen syötöstä läpiajoon. Kane veti kiekon tylysti Alex Stalockin längistä sisään.

Ottelu ratkesi kolmannen erän alussa Ryan Hartmanin upeaan 3–0-maaliin. Hartman sai kiekon hyökkäysalueen kulmassa ja lähti kuljettamaan kiekkoa päätyviivaa pitkin. Stalock yritti huitaista mailallaan kiekkoa pois Hartmanilta, mutta Hartman nosti kiekon näyttävästi maalin kattoon.

Morrissey ottelun ensimmäinen tähti

Winnipeg Jets voitti kotonaan läntisessä konferensissa toisena olevan St. Louis Bluesin 4–0. Jets pelasi hyvän pelin voittaen laukaukset 45–24 ja sai näin revanssin lauantaiselle 2–0-vierastappiolleen Bluesia vastaan.

Jetsin puolustaja Josh Morrissey valittiin ottelun ensimmäiseksi tähdeksi. Morrissey pääsi pisteille Jetsin kolmannessa maalissa antamalla vasemman laidan tuntumasta napakan syötön maalille luistelleelle Mark Scheifelelle, joka ohjasi kiekon maaliin ottelun kolmannessa erässä. Morrissey teki itse Jetsin neljännen maalin, kun Scheifelen johtama ketju pääsi pyörittämään peliä pitkään Bluesin päätyyn. Blake Wheeler löysi vapaana olleen Morrisseyn hienosti hyökkäysalueen keskeltä ja Morrissey pääsi lataamaan ranteella Jetsin viimeisen maalin.

22-vuotias Morrissey on ottanut merkittävää roolia tällä kaudella Jetsin puolustuksesta. Jetsin vuoden 2013 ensimmäisen kierroksen varaus on saalistanut 34 ottelussa 13 pistettä (5+8) ja saanut jääaikaa lähes 20 minuuttia ottelua kohden.

Flopit

Canucksilla ongelmia kotona

Calgary Flames nöyryytti Vancouver Canucksia hakemalla kaksi pistettä Vancouverista lukemin 6–1. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jossa Flames niittasi kiekon neljä kertaa Jacob Markströmin selän taakse siirtyen jo 5–0-johtoon.

Canucks on onnistunut voittamaan kauden aikana kotonaan vain kuudesti. Flamesin parhaat pistemiehet olivat Sam Bennett (1+3), Mark Jankowski (1+2) ja Mark Giordano (2+0).

Panthers antautui entisen valmentajansa käsittelyssä

Erik Haula ratkaisi Vegas Golden Knightsin ja Florida Panthersin välisen ottelun kolmannessa erässä. Haula ohjasi entisen pantterin Jonathan Marchessaultin syötön ohi James Reimerin ja muutti lukemiksi kotijoukkueelle 3–2. Golden Knights voitti ottelun lopulta kahden tyhjiin tehdyn maalin myötä 5–2, ja Marchessault keräsi pisteet 1+2.

Voitto maistui varmasti hyvälle Golden Knightsin valmentajalle Gerard Gallantille, jolle Panthers antoi hyvin kyseenalaisella tavalla potkut viime kaudella. Media sai tallennettua, kuinka potkut saanut Panthers-valmentaja lähti taksilla Carolina Hurricanesin kotiluolasta vierastappion jälkeen, kun joukkue jatkoi samalla vieraskiertuettaan bussilla.

Golden Knights on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan kuusi ja siirtyi divisioonansa kärkeen. Panthers on valahtanut itäisen konferenssin toiseksi viimeiseksi.