NHL-kierroksen topit ja flopit: McDavid tehoili, Puljujärvi säesti

NHL / Aamuraportti
McDavid ja Puljujärvi juhlivat taas yhtä Oilers-osumaa.
Kuva © Getty Images
Connor McDavid nuiji Blue Jacketsin jäänrakoon eikä vastapuolen valmentajaa huvittanut analysoida tappiota medialle. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

McDavid kuritti Blue Jacketsia

Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid oli liekeissä, kun Oilers kaatoi Columbus Blue Jacketsin vieraskaukalossa maalein 7-2. Viime kauden paras NHL-kiekkoilija teki maalin, syötti kolme ja siivitti myös ketjukaverinsa Jesse Puljujärven kahden tehopisteen (1+1) iltaan.

McDavid on kerännyt 17 tehopistettä 12 viime ottelustaan. Koko kaudella kanadalaishyökkääjällä on kasassa 35 pistettä 30 ottelussa.

Vasilevski pysäytti raajarikkoisen Bluesin

Tampa Bay Lightningin maalivahti Andrei Vasilevski oli ohittamaton, kun Lightning otti pisteet St. Louis Bluesilta liigan kärkikamppailussa maalein 3-0. Venäläisvahti torjui 32 kiekkoa ja saalisti kauden kolmannen nollapelinsä. Hän johtaa myös liigan torjuntatilastoa.

Ilman loukkaantuneita avainpelaajiaan Jaden Schwartzia, Alex Pietrangeloa ja Jay Bouwmeesteria pelannut Blues jatkaa tappiostaan huolimatta läntisen konferenssin piikkipaikalla.

Fleuryn paluu ei auttanut, vaan Hurricanes päätti putkensa

Carolina Hurricanes pääsi jälleen voittojen makuun neljän tappio-ottelun jälkeen, kun se nujersi tulokasjoukkue Vegas Golden Knightsin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2.

Golden Knights sai otteluun sairastuvalta takaisin ykkösvahtinsa Marc-Andre Fleuryn. Fleury oli kaksi kuukautta sivussa päävamman vuoksi ja venyi paluuottelussaan 35 torjuntaan.

Fleuryn virkaveli Cam Ward pääsi juhlimaan NHL-uransa 300. voittoa.

Flopit

Senatorsin alamäki jyrkkenee

Ottawa Senatorsin viime kevään sensaatiomaiset otteet ja pitkä pudotuspelikevät ovat tällä hetkellä vain haikea muisto joukkueen rämpiessä liigan pohjamudissa.

Yön kierroksella ei nähty valonpilkahdusta senaattorien arkeen, sillä toinen liigan peräpään yhdistelmä Buffalo Sabres aiheutti Senatorsille jo viidennen peräkkäisen tappion. Sabres maalasi kolmesti toisessa erässä ja nappasi pisteet maalein 3-2.

Blue Jackets konttasi kotonaan, Tortorellaa ei media kiinnostanut

Columbus Blue Jackets nöyrtyi kotijäällään Edmonton Oilersin käsittelyssä. 2−7-tappiolukemat eivät jättäneet pahemmin jossitteluille sijaa. Tappio otti erityisen koville Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorellalle, joka ei suostunut kommentoimaan ottelua lainkaan medialle ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle