NHL-kierroksen topit ja flopit: Eric Staal ja Brent Burns vauhdissa, Oilers jäi maaleitta

NHL / Aamuraportti
Brent Burns pommitti Minnesota Wildia vastaan kaksi maalia.
Kuva © Getty Images
Kierroksen laadukkain ja viihdyttävin ottelu nähtiin San Josessa, missä paikallinen Sharks nousi Minnesota Wildia vastaan 3−0-tappioasemasta jatkoajalle. Torontossa Edmonton Oilers hallitsi ottelua, mutta ei kyennyt viimeistelemään Maple Leafsia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Viihdettä San Josessa

Eric Staal iski kaksi maalia ja syötti yhden, kun Minnesota Wild voitti San Jose Sharksin jatkoajalla 4-3. Staalin johtama ketju, laidoilla Mikael Granlund ja Nino Niederreiter, oli Wildin vaarallisinta osastoa.

Staalin ensimmäinen maali oli näyttävän sommitelman lopputulos, jossa Ryan Suter alusti näyttävästi Staalin maalin kiertämällä ensin vastustajan maalin ja syöttämällä Staalille maalin takaa täysin avonaiseen maalintekopaikkaan.

Wild meni jo 3−0-johtoon toisen erän alussa, mutta Sharks ei antanut periksi, vaan käynnisti vastustamattoman takaa-ajon, jota johti puolustaja Brent Burns. Burns iski kaksi maalia kovilla lyöntilaukauksilla, ensimmäisen B-pisteen läheltä ylivoimalla ja toisen hyökkäyssiniviivan tuntumasta.

Ottelu ratkesi jatkoajalla, jonka aikana Wild hallitsi kiekkoa. Ottelu ratkesi Niederreiterin tekemään kiekonriistoon Sharksin puolustusalueella. Niederreiter veti nopeasti ranteella taka-alakulmaan ja viihdyttävä ottelu päättyi Wildin juhliin. 

Blues voitti ilman tähtipelaajiaan

St. Louis Blues kaatoi Buffalo Sabresin jatkoajalla 3-2, kun Vladimir Tarasenko maalasi ratkaisumaaliin vain 35 sekuntia ennen peliajan loppumista. Bluesilta puuttui riveistään edellisessä pelissä loukkaantuneet Jaden Schwartz ja Alex Pietrangelo. Schwartzin odotetaan olevan sivussa noin kuusi viikkoa ja Pietrangelon tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Tarasenkon lisäksi Bluesin maalintekijöinä kunnostautuivat mahtikautta pelaava Brayden Schenn (16+21) ja sentteri Paul Stastny. Blues jatkaa läntisen konferenssin kärjessä pisteen erolla Los Angeles Kingsiin. Sabres jatkaa itäisen konferenssin pohjalla ja koko sarjan toiseksi viimeisenä pisteen erolla Arizona Coyotesiin, joka on sarjan viimeinen.

Flopit

Oilers kadotti maalijyvänsä

Edmonton Oilers hallitsi vierasotteluaan Toronto Maple Leafsia vastaan, mutta ei kyennyt viimeistelemään maalintekopaikoista. Oilers voitti laukaukset 41-23, mutta tuhlasi muun muassa kahden miehen ylivoimansa ottelun toisessa erässä. Läpi ottelun Oilers-hyökkääjien sihti ei ollut kohdallaan ja irtokiekkoihin vastustajan maalilla ei päästy käsiksi.

Maple Leafs pelasi ilman tähtisentteriään Auston Matthewsia ja maalia vartioi kakkosmaalivahti Curtis McElhenney, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Maple Leafs voitti ottelun 1-0 Zack Hymanin maalilla.

Coyotes hävisi neljännen putkeen

Artjom Anisimov ratkaisi Chicago Blachawksin ja Arizona Coyotesin välisen ottelun kolmannessa erässä, kun Blackhawks kellisti Coyotesin 3-1. Patrick Kane syötti poikki kentän Anisimoville B-pisteen kaarelle, ja Anisimov veti tarkan kudin ranteella takaylänurkkaan.

Ottelu oli Coyotesin vieraspelikiertueen neljäs, josta käteen jäi yksi piste. Pienen piristymisen jälkeen joukkue on palaamassa alkukauden tappioiden tielle.

» Lähetä palautetta toimitukselle