NHL-kierroksen topit ja flopit: Brayden Schenn iski hattutempun, Gaborikille merkkipaaluja

NHL / Aamuraportti
Marian Gaborik kuritti Minnesota Wildia.
Brayden Schenn ja St. Louis Blues jatkoivat vahvaa menoaan. Marian Gaborik oli illan tähti ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Gaborikille 400. maali ja 800. piste

Marian Gaborik iski kaksi maalia kolmannessa erässä entisen seuransa Minnesota Wildin verkkoon Los Angeles Kingsin kotiottelussa. Ensimmäinen maali syntyi kahdella yhtä vastaan −hyökkäyksestä ja toinen maali lujalla rannelaukauksella hyökkäyspään aloituksen jälkeen, joka muutti suuntaa Wildin pelaajasta ja ohjautui yläriman kautta sisään. Kings voitti ottelun 5−2. Gaborikin illan toinen oli samalla hänen 400. NHL−maalinsa ja 800. NHL−pisteensä.

35−vuotias slovakki on pelannut NHL:ssä 19 kautta ja 996 ottelua. Gaborik on edustanut urallaan Kingsin lisäksi Minnesota Wildia, New York Rangersia ja Columbus Blue Jacketsia.

Brayden Schennille kolme maalia

NHL:n marraskuun tähdistöön valittu St. Louis Bluesin Brayden Schenn iski hattutempun vierasottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Ensimmäisen maalinsa Schenn iski vetämällä kiekon suoraan Jaden Schwartzin tarjoilemasta syötöstä etukulmasta sisään ensimmäisessä erässä.

Toinen maali tuli toisessa erässä puolittaisesta läpiajosta. Alex Pietrangelo vapautti keskialueen aloituksesta Schennin, joka polki Canadiens−puolustajien välistä vapaaksi ja veti tarkasti ranteella etuylänurkkaan lukemiksi 1−3. Erikoista maalissa oli, että se syntyi vain kuusi sekuntia Bluesin toisen maalin jälkeen.

Schenn ratkaisi ottelun kolmannessa erässä vetämällä kiekon kohti Carey Pricen maalia. Kiekko ohjautui David Schlemkon luistimesta maalin.

Schenn on ollut mahtavassa vireessä kauden alkupuoliskolla ja kerännyt nyt 33 pistettä 28 ottelussa. Tehotilastossa Schenn on plussalla jopa 28 pisteen verran.

Shea Weberille kaksi maalia ja 500. NHL−piste

Montreal Canadiens ei ollut parhaimmillaan hävittyään kotiottelunsa 4−3 St. Louis Bluesille, mutta Canadiensin tähtipakki Shea Weber pelasi erinomaisen ottelun iskien kaksi maalia. Molemmat maalit syntyivät vedoilla hyökkäyspään aloitusten jälkeen. Weberin 500. NHL−piste syntyi ensimmäisen maalin yhteydessä, kun Weber sai kiekon siniviivalle ja veti kiekon Jake Allenin vartioiman maalin tolpan kautta sisään.

32-vuotias Weber on nyt pelannut NHL−urallaan yhteensä 863 ottelua Nashville Predatorsissa ja Montreal Canadiensissa iskien 501 pistettä.

Sarokselle 43 torjuntaa

Nashville Predators nappasi kolmannen perättäisen voittonsa, kun joukkue voitti Dallas Starsin vierasjäällä 5−2. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 43 kertaa. Kenties näyttävin tilanne Saroksen kannalta koettiin kolmannessa erässä, kun hän venyi jäässä maaten kolmoistorjuntaan patjoillaan. Saros valittiin ottelun ensimmäiseksi tähdeksi.

Flopit

Bishopilla ei paras iltansa

Dallas Starsin maalivahti Ben Bishop päästi kolme maalia 15 laukauksesta, ennen kuin hänet otettiin vaihtoon ottelun toisessa erässä Nashville Predatorsia vastaan tilanteessa 0-3. Varsinkin Predatorsin toinen maali syntyi vahvasti Bishopin avustuksella.

Bishop lähti pysäyttämään rännikiekkoa maalin taakse, mutta kiekko muutti epäonnekkaasti suuntaa Steven Johnsin jalasta, jolloin kiekko ohjautui keskelle kenttää. Bishop ei ehtinyt takaisin maalinsa eteen, vaan törmäsi maaliinsa. Veteraanihyökkääjä Cody McLeod ehti ensimmäisenä irtokiekkoon ja veti kiekon tyhjään maaliin. Maali hyväksyttiin Bishopin törmäilyistä huolimatta. Maali oli McLeodille kauden ensimmäinen.

Islanders tipahti kyydistä

Tampa Bay Lightning voitti New York Islandersin 6-2 kotijäällään. Lightning niittasi kolme maalia reilun kahden minuutin sisään ottelun toisessa erässä, joista Yanni Gourde teki kaksi ensimmäistä. Islandersin alivoimapelaaminen ei ole ollut viime aikoina hyvällä tasolla ja nytkin Lightningin tehohetken kolmesta maalista kaksi syntyi ylivoimalla.

Islandersin valmentaja Doug Weight manasi ottelun jälkeen huonoja jäähyjä.

− Emme kykene tappamaan jäähyjä ja se alkaa maksaa joukkueelle. Olemme päästäneet 7 maalia viimeisestä 12 alivoimasta, tai jotain sinne päin.