NHL-kierroksen topit ja flopit: Wheeler dominoi Winnipegissä

NHL / Aamuraportti
Connor Hellebuyck torjui nollan ja Wheeler hoiti loput.
Kuva © Getty Images
Huippuvireiset tähtipelaajat johdattivat joukkueensa voittoihin. NHL-kansaa ilahdutti myös kaksi onnistunutta paluuta takaisin kokoonpanoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kapteeni-Wheeler tehoili Senatorsin kumoon

Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler kävi kuumana, kun huippuvireinen manitobalaisyhdistelmä kaatoi Ottawa Senatorsin puhtaasti 5-0.

Wheeler oli mukana yhtä vaille jokaisessa Jets-osumassa: Hän teki yhden maalin ja syötti kolme muuta. Wheeler on noussut tehokkaan loppusyksynsä ansiosta jo liigan syöttöpörssin kärkinimeksi ja pistepörssissäkin neljänneksi.

Quick johtaa Kuninkaiden marssia

Vuosikymmenen alkupuoliskon mahtiseura Los Angeles Kings otti jo kauden viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Chicago Blackhawksin vierasjäällä maalein 3-1.

Kingsin voittoputken pääarkkitehtina on kiekkoja pysäytellyt tähtimaalivahti Jonathan Quick, jonka taakse on tehty kaksi maalia tai vähemmän jokaisessa miehen viidessä startissaan. Yön ottelussa ainoastaan Blackhawks-kapteeni Jonathan Toews onnistui ohittamaan Quickin.

Tehokas paluu kaukaloon

Arizona Coyotes hävisi divisioonakilpailija Vegas Golden Knightsille, mutta sai silti ilonaihetta. Lupaava puolustaja Jakob Chychrun palasi nimittäin NHL-jäille pitkältä sairasulomaltaan ja onnistui heti maalinteossa.

19-vuotias amerikkalaispuolustaja kärsi kesällä pahasta polvivammasta. Polvi leikattiin ja mies on vasta nyt kuntoutunut takaisin pelikuntoon.

Myös suomalaisvahti Kari Lehtonen palasi kaukaloihin, tosin lyhyemmän tauon jälkeen. Lehtonen oli parisen viikkoa sivussa lapsensa syntymän vuoksi, mutta johdatti nyt 25 torjunnallaan joukkueensa Dallas Starsin selvään 7−2-voittoon Colorado Avalanchesta.

Flopit

Erikoistilanteiden merkitys

Los Angeles Kings aiheutti Chicago Blackhawksille jo neljännen peräkkäisen tappion. Erityisesti joukkueen ylivoimapeli on tökkinyt viime aikoina: se on onnistunut vain kertaalleen maalinteossa 17 yrityksestä miesylivoimalla.

Avalanche romahti kotonaan

Colorado Avalanche jäi Denverissä vierailleen Dallas Starsin jalkoihin, vaikka lähtökohtien piti puoltaa kotivoittoa.

− Anteeksiantamatonta. Me olimme levänneitä ja valmiita, he pelasivat eilen ja saapuivat tänne vasta aamuyöllä, Avalanche-puolustaja Erik Johnson puhisi ottelun päätyttyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle