NHL-kierroksen topit ja flopit: Laine tehoili Golden Knightsin nurin, Darling päästi taas helpon maalin

NHL / Aamuraportti
Patrik Laine keräsi Golden Knightsia vastaan tehot 1+2.
Kuva © Getty Images
Patrik Laine oli isossa roolissa, kun Winnipeg Jets otti kotivoiton Vegas Golden Knightsista. Ottawa Senators katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa. Carolina Hurricanes -maalivahti Scott Darling lahjoitti taas vastustajalle maalin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Laine ratkaisi Jetsille voiton kolmannessa erässä

Winnipeg Jets ja Vegas Golden Knights lähtivät kolmanteen erään 2−2-tasatilanteessa, mutta kuudessa minuutissa Patrik Laine takoi tehot 1+2 ja tulostaululle lukemat 5−2. Golden Knights sai vähän kirivaihdetta päälle, mutta Jets piti johtonsa.

Pavelskille 300 maalia täyteen

San Jose Sharksin Joe Pavelski teki NHL-uransa 300. maalin. Sharks-kapteeni on 18. yhdysvaltalaispelaaja, joka on saavuttanut kyseisen rajapyykin. Pavelskin tekemä maali haastettiin, sillä hyökkääjä oli kontaktissa Florida Panthers -maalivahti Roberto Luongoon, mutta tarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Senators taisteli voiton

Ottawa Senatorsin marraskuun loppu oli tappioiden sävyttämä, mutta joulukuu lähti käyntiin voitokkaasti joukkueen kaadettu vieraissa New York Islandersin. Helpolla voitto ei tullut, sillä joukkue menetti kahdesti johtoasemansa ja vaihtoi myös maalivahtia viiden takaiskun jälkeen. Craig Andersonin tilalle luistellut Mike Condon pitikin nollan.

Senatorsin muita sankareita olivat avaus- ja voittomaalin tehnyt Ryan Dzingel, kauden avausmaalin tehnyt Bobby Ryan ja tehot 1+2 kerännyt tulokaspuolustaja Thomas Chabot, jolle osuma oli myös NHL-uran ensimmäinen.

Flopit

Darling haparoi taas

Scott Darlingin kausi Carolina Hurricanesin ykkösmaalivahtina ei ole alkanut vahvasti. Helppoja maaleja on lipsahtanut aiemminkin, ja yön ottelussa amerikkalaistorjuja sähläsi päätykiekon New York Rangersin David Desharnais'lle, joka sai siirtää kiekon tyhjään maaliin.

Sabres-puolustajat lahjoittivat maaleja

Pittsburgh Penguins sai kaksi ensimmäistä maaliaan turhan helppoina lahjoituksina Buffalo Sabresin puolustukselta. Ensin Viktor Antipin menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla, ja Tom Kühnhackl karkasi läpiajoon. Saksalaishyökkääjä pääsi iskemään avausmaalin rangaistuslaukauksesta.

Pari minuuttia myöhemmin Rasmus Ristolainen syötti omalla alueella kiekon suoraan Sidney Crosbylle, joka kiitti ja kasvatti Penguinsin johtoa.

Zadorovilla vaikea ilta

New Jersey Devils teki kaksi maalia, ja Colorado Avalanchen puolustaja Nikita Zadorov edesauttoi molempien syntymistä. Avausmaalissa venäläispuolustaja heitti oman maalin takaa sokkosyötön suoraan Jesper Brattille, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin, kun maalivahti Semjon Varlamov oli vasta palaamassa maalinsa suulle oltuaan pysäyttämässä rännikiekkoa.

Voittomaaliksi jääneessä Brian Boylen osumassa Zadorov puolestaan epäonnistui purkamaan paluukiekon maalin edestä, minkä Boyle hyödynsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle