NHL-kierroksen topit ja flopit: Rinne suomalaistilaston kärkeen, Flyers ja Kings vaikeuksissa

NHL / Aamuraportti
Marleau teki voittomaalin ja sai linjatuomarin istumaan.
Kuva © Getty Images
Jere Lehtisen pelinumeron jäädyttäminen oli NHL-kierroksen suurin suomalaishetki. Kaukalossa suomalaisista kunnostautuivat peräpään miehet. Markus Nutivaara sai nimensä maalitilastoihin ja Pekka Rinne piti maalinsa puhtaana. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ehlers nopeasti hereillä

Winnipeg Jets oli Anaheim Ducksin vieraana iltapäiväottelussa. Aikainen aloitus ei haitannut Jetsin tanskalaista Nikolaj Ehlersiä, joka laukoi kaksi maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana, ja ne pohjustivat Jetsin 4−1-voittoa. Patrik Laine syötti ottelun avausmaalin.

Grubauer torjui voiton Idän ykkösestä

Pelivuoron saanut Philipp Grubauer torjui Washington Capitalsille voiton Tampa Bay Lightningista, vaikka joutuikin antautumaan jo toisella minuutilla. Vladislav Namestnikovin maali jäi kuitenkin ainoaksi takaiskuksi saksalaisvahdille 25 torjunnan ottelussa.

Capitalsin avausmaalin tehnyt Aleksandr Ovetškin nousi Mike Bossyn rinnalle avauserässä uransa 573. maalillaan. Capitals on vahvassa kotivireessä, sillä Yhdysvaltain pääkaupungissa on juhlittu kotivoittoa seitsemän kertaa viimeisen kahdeksan ottelun aikana.

Nutivaaralle kauden ensimmäinen

Columbus Blue Jackets on voittanut kuusi ottelua putkeen. Kaksi erää mentiin tasatahtiin, mutta kolmannessa kotijoukkue onnistui kolmesti ja nappasi 5−2-voiton Ottawa Senatorsista.

Markus Nutivaara onnistui maalinteossa ottelun toisessa erässä vieden Blue Jacketsin siinä vaiheessa 2-1-johtoon. Maali oli kauden aikana kahdeksan syöttöä keränneelle puolustajalle kauden ensimmäinen.

Ristolaisen paluu toi kaksi syöttöpistettä

Buffalo Sabres dominoi ottelua Edmonton Oilersia vastaan. Tuloksena oli ansaittu 3−1-voitto, mutta se ei vielä riitä nostamaan Sabresia itäisen konferenssin jumbopaikalta. Kolmen viikon tauon jälkeen kaukaloon palannut Rasmus Ristolainen syötti molemmat Sabresin päätöserän maalit, joista voittomaali meni Jack Eichelin nimiin.

Rinne suomalaisten nollapelitilaston ykköseksi

Pekka Rinne pelasi kauden toisen nollapelinsä pitämällä maalinsa puhtaana St. Louis Bluesia vastaan. 34 kertaa torjuneelle Rinteelle nollapeli oli NHL-uran 45., millä Miikka Kiprusoff jäi kaikkien aikojen tilastossa taakse. Näin Rinne pitää suomalaistorjujien kärkisijaa nollapeleissä yksinään.

Predatorsin maaleista vastasivat Ryan Johansen ja pelikiellosta vapautunut Austin Watson.

Seguinin hattutemppu kruunasi Lehtisen illan

Kierroksen suurimpia maalijuhlia vietettiin Dallasissa, jossa juhlittiin myös Jere Lehtisen pelinumeron jäädyttämistä. Tyler Seguin nousi ottelun hahmoksi tekemällä Starsin toisen, viidennen ja kuudennen osuman. Hattutemppu oli Seguinille NHL-uran kahdeksas ja ensimmäinen yli kahteen vuoteen.

Flopit

Flyersin taaperrus jatkuu

Philadelphia Flyersilla oli hyvä mahdollisuus katkaista kuuden ottelun tappioputkensa, sillä se johti kahden erän jälkeen 4−2. New York Islanders ei antanut periksi ja nousi rinnalle kolmannessa erässä. Nick Leddy kruunasi saarelaisten voiton jatkoajalla. Näin Flyersin tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen.

Myös Kingsillä vaikea jakso

Los Angeles Kings on hävinnyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan seitsemän. Arizona Coyotesia vastaan Kings sai kuitenkin pisteen, sillä Christian Fischerin voittomaali syntyi vasta jatkoajalla.

Duchenella karu saldo Senatorsissa

Marraskuun alun kohusiirto ei ole tuonut Senatorsille haluttua tulosta. Matt Duchene on seitsemän ottelun jälkeen edelleen pisteittä. Jokaisessa ottelussa kanadalaissentteri on jäänyt miinukselle omassa pelissään, ja Duchenen kokonaissaldo Senators-paidassa on karu -10.

Cam Ward joutui vaihtoon

Hurricanes oli hallitsevampi joukkue ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Toisessa erässä maalit menivät Leafsille 4−1, minkä seurauksena Cam Ward vaihtui maalilla Scott Darlingiin. Kolmannen erän kiri ei riittänyt, vaan Leafs vei pisteet maalein 5−4 Patrick Marleaun kasvattaessa jälleen voittomaalisaldoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle