NHL-kierroksen topit ja flopit: Hurricanesin suomalaiset pisteille, Senatorsin Duchenella vaikeaa

NHL / Aamuraportti
Teuvo Teräväinen kartutti pistesaldoaan kahdella maalilla ja syötöllä Islandersia vastaan.
Carolina Hurricanesin suomalaiset ovat kiihdyttämässä pistetehtailuaan. Jonathan Quick pommitettiin Las Vegasissa vaihtoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Teräväiselle kaksi maalia ja syöttö

Teuvo Teräväinen viimeisteli kaksi maalia ja syötti yhden Carolina Hurricanesin kotiottelussa New York Islandersia vastaan. Ensin Teräväinen antoi taitavan syötön poikki kentän Sebastian Aholle ylivoimalla, josta Aho tälläsi suoraan syötöstä ottelun avausmaalin.

Ensimmäisen maalinsa Teräväinen teki heti seuraavassa vaihdossa, kun hän pääsi yllättämään Islandersin maalilla pelanneen Jaroslav Halakin puolustajan luistimesta kimmonneella rannelaukauksella. Toisen maalinsa Teräväinen iski toisessa erässä ylivoimalla, kun hän lähetti päädystä pompanneen kiekon nopealla laukauksella maalin kattoon. Aholle merkittiin syöttöpiste molempiin Teräväisen maaleihin.

Hurricanes voitti ottelun 4-2 ja Teräväinen valittiin ottelun ykköstähdeksi. Teräväinen on nyt saalistanut 19 pistettä 19 otteluun kauden aikana, jolla hän on NHL:n suomalaisten välisessä pistepörssissä toisena.

MacKinnon Avalanchen sankari

Colorado Avalanche nousi vieraskaukalossa kahden maalin takaa voittoon Detroit Red Wingsia vastaan. Avalanche onnistui tasoittamaan ottelun, kun Nathan MacKinnon lähetti tulisen laukauksen kohti Red Wingsin maalia ja kiekko ohjautui maalin edessä olleesta Carl Söderbergista maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

MacKinnon ratkaisi ottelun jatkoajalla, kun hän pääsi nousemaan kiekon kanssa omalta alueelta hyökkäysalueelle ja laukoi kiekon rannevedolla sisään Jimmy Howardin vartioiman maalin etukulmasta.

Lundqvist piti nollan

Henrik Lundqvist torjui yhteensä 20 kertaa Ottawa Senatorsia vastaan, kun New York Rangers voitti Ottawa Senatorsin kotonaan 3-0. Lundqvist teki näyttävimmän torjuntansa jo ensimmäisessä erässä, kun hän heittäytyi poikittaisliikkeessä Mike Hoffmanin laukauksen tielle. Tämä oli 63. nollapeli Lundqvistille hänen NHL-urallaan.

Flopit

Duchene jäässä

Matt Duchene pelasi viidennen ottelunsa Ottawa Senatorsin paidassa New York Rangersia vastaan, muttei ole vieläkään avannut pistetiliään. Duchenen pistesaldo viiden ottelun jälkeen on nyt siis  0+0 ja teholukema -6. Senators on hävinnyt neljä edellistä peliään.

Quickilla ei paras päivänsä

Vegas Golden Knights johti ottelua ensimmäisessä erässä jo 3-0, kun Los Angeles Kingsin maalivahti Jonathan Quick ei ollut terävimmillään.

Golden Knightsin ensimmäinen maali livahti Quickin jalkojen välistä, kun William Karlsson lähetti rannelaukauksen b-pisteen kaarelta. Karlsson teki ottelun toisen maalinsa tyhjään verkkoon ja siirsi Golden Knightsin jo 3−0-johtoon ensimmäisessä erässä Quickin menetettyä kiekon Reilly Smithille maalin takana.

Darcy Kuemper vaihdettiin Kings-maaliin kolmen nopean takaiskumaalin jälkeen, mutta Golden Knights purjehti ottelun voittoon lukemin 4-2.