NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkov iskussa, Golden Knights romahti

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkov jekuttaa Kari Lehtosen voittomaalikilpailussa.
Aleksander Barkov antoi pehmeiden käsiensä puhua yön kierroksella. Nashvillessa ja Edmontonissa nähtiin runsaasti maaleja, mutta vähemmän hyvää puolustuspelaamista. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Barkov johdatti Panthersin kahteen pisteeseen

Aleksander Barkov keräsi pisteet 1+1 ja viimeisteli voittomaalikilpailussa, kun Florida Panthers kaatoi kotonaan Dallas Starsin.

Barkov sai syöttöpisteen ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun hän löysi Kari Lehtosen vartioiman maalin edestä vapaana olleen Jonathan Huberdaun, joka ohjasi Barkovin lähettämän kiekon maaliin. Kolmannessa erässä Barkov pääsi itse ohjaamaan Stars-pelaajasta kimmonneen kiekon maaliin.

Voittomaalikilpailussa Barkov teki erittäin näyttävät harhautukset ja nosti kiekon rystyltä yli jäässä makaavan Lehtosen. Aleksander Radulovin epäonnistuttua Vincent Trocheck ratkaisi seuraavassa laukaisijaparissa kaksi pistettä Panthersille. Ottelu päättyi Panthersille 4-3.

Lehner venyi

Buffalo Sabresin maalivahti Robin Lehner äityi useisiin huippupelastuksiin Pittsburgh Penguinsia vastaan. Näyttävin venytys nähtiin kolmannessa erässä tasatilanteessa 4-4, kun Lehner venytti itsensä äärimmilleen torjuakseen Bryan Rustin lähettämän laukauksen hanskallaan. Penguins kuitenkin käänsi ottelun edukseen jatkoajalla.

Bobrovski torjui Canadiensin kumoon

Sergei Bobrovski oli vedossa Montrealissa, kun Columbus Blue Jackets haki pisteet jatkoajan jälkeen Montreal Canadiensilta. Lähiaikoina maalin teon kanssa tuskaillut Canadiens lähetti Blue Jacketsin maalille yhteensä 29 laukausta, mutta kykeni yllättämään Bobrovskin vain kerran. Ottelu päättyi Blue Jacketsille 2-1.

Devan Dubnyk pelasi nollapelin

Devan Dubnyk piti Minnesota Wildia pystyssä varsinkin ottelun toisessa erässä Philadelphia Flyersia vastaan. Dubnyk esitti muun muassa upean tuplatorjunnan estäen Flyersin Scott Laughtonin maalintekoyritykset. Dubnyk torjui ottelussa yhteensä 30 kertaa ja hänet valittiin ottelun ensimmäiseksi tähdeksi. Wild voitti Flyersin 3-0.

Flopit

Golden Knights romahti Oilersia vastaan

Edmontonissa Oilers mätti peräti 8 maalia Vegas Golden Knightsin verkkoon. Ottelu oli ratkennut jo käytännössä ensimmäisessä erässä, kun Oilers oli mennyt 3−0-johtoon. Golden Knightsin maalilla on viime aikoina pelannut Marc-Andre Fleuryn ja Oscar Danskin loukkaannuttua Maxime Lagace, joka ei ole kyennyt haalimaan voittoja samaan tahtiin kuin edellä mainitut.

Golden Knights vaihtoi Lagacen maaliltaan kolmannessa erässä ja NHL-debyyttiinsä Golden Knightsin maalilla teki Dylan Ferguson, joka ehti torjumaan ottelussa yhden laukauksen ja päästämään yhden sisään. Ottelu päättyi Oilersin eduksi 8-2.

Roppakaupalla maaleja

Nashville Predatorsin ja Washington Capitalsin välisessä ottelussa nähtiin ottelun toisessa erässä paljon maaleja, mutta myös kyseenalaista puolustustyöskentelyä. Erän aikana yhteensä peräti seitsemän maalia ohjattiin Braden Holtbyn ja Pekka Rinteen vartioimiin maaleihin.

Huvittavin maaleista oli Miika Salomäen rannelaukaus, jonka eteen Capitals-pelaaja työnsi mailansa siniviivan tuntumassa. Kiekko lensi Capitals-maaliin helpohkosti ohi hölmistyneen Holtbyn. Predators hoiti ottelun kotonaan lukemin 6-3.