NHL-kierroksen topit ja flopit: Sami Vataselle kauden ensimmäinen osuma

NHL / Aamuraportti
Vatasen tykki puhui Los Angeles Kingsia vastaan.
Kuva © Getty Images
Yhdeksän ottelun vähämaalinen NHL-kierros tarjosi kaksi suomalaisonnistujaa, kun Sami Vatanen ja Erik Haula onnistuivat maalinteossa. Vladimir Tarasenko ja Jevgeni Malkin tehoilivat edustamansa joukkueet kierroksella voittoihin.

Topit

Florida Panthers hävisi Roberto Luongon huippuvireestä huolimatta

Kanadalaismaalivahti Roberto Luongo torjui 45 vetoa Panthersin maalilla Carolina Hurricanesia vastaan, mutta se ei riittänyt voittoon. Hurricanes käänsi ottelun kolmannessa erässä voitoksi Derek Ryanin ja Justin Williamsin maaleilla.

Luongo saalisti 45 torjunnan lisäksi syöttöpisteen joukkueensa ainoaan maaliin, jonka Vincent Trocheck iski toisessa erässä. Syöttöpiste oli Luongon uran 21. NHL:ssä. 

Vladimir Tarasenko ja Jevgeni Malkin joukkueidensa sankarit 1+2-tehoillaan

St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenko oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa New Jersey Devilsiä vastaan tulleessa 3−1-vierasvoitossa.

Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Jevgeni Malkin komppasi Tarasenkoa ja iski samat tehot Arizona Coyotesia vastaan pelatussa ottelussa. Antti Raanta torjui Coyotesin maalilla 34 kertaa.

Sami Vataselle kauden ensimmäinen maali 

Alkukauden loukkaantumisista kärsinyt Anaheim Ducks -puolustaja Sami Vatanen onnistui iskemään kauden ensimmäisen maalinsa Los Angeles Kingsia vastaan. Vatanen sai ylivoimalla kiekon b-pisteen kaarelle, josta suomalainen läväytti kiekon vastustamattomasti yläkulmaan ohi Jonathan Quickin.

Flopit

Vegas Golden Knights tappiokierteessä

Vahvan alkukauden pelannut laajennusjoukkue Vegas Golden Knights on pitkän vierasputken aikana ajautunut tappiokierteeseen. Tänään joukkue kärsi niukan tappion Montreal Canadiensia vastaan. Erik Haula iski Golden Knightsin toisen osuman ottelussa.

Golden Knights on kuudesta edellisestä ottelusta hävinnyt viisi ja pistesaldo on karttunut ainoastaan kolmella pisteellä. Seuraavaksi joukkue palaa kotiyleisön eteen ja kohtaa Winnipeg Jetsin.

Arizona Coyotes kuriton Pittsburgh Penguinsin vieraana

Vain kaksi ottelua tällä kaudella voittanut Arizona Coyotes taipui Pittsburgh Penguinsin vieraana. Tappio ei sinällään ollut mikään yllätys, mutta voittamistakaan ei edesauta kuriton pelaaminen. Coyotesille vihellettiin ottelussa kuusi kahden minuutin jäähyä, kun taas Penguinsille vain yksi ja sekin kolmannen erän puolessa välissä.

Penguins ei onnistunut maalinteossa ylivoimalla kuin kertaalleen Phil Kesselin toimesta kolmannessa erässä. Siitä huolimatta pitkässä juoksussa alivoimat kostautuvat kovemmalla prosentilla ja se tekee voittamisesta entistäkin vaikeampaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle