NHL-kierroksen topit ja flopit: Coyotes voitti vihdoin, Barkovin tehoilta ei riittänyt

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkov jatkoi hurjaa virettään tappiosta huolimatta.
Kuva © Getty Images
Arizona Coyotes otti vihdoin avausvoiton uuden maalivahtinsa voimin. Aleksander Barkov jatkoi pistetehtailuaan, mutta se ei auttanut tällä kertaa joukkuetta voittoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Arizona Coyotes otti avausvoittonsa Scott Wedgewoodin debyytissä

Ennätyksellisen huonon kauden aloituksen kanssa kamppaillut Coyotes kukisti Philadelphia Flyersin jatkoajalla. Vierasjoukkue meinasi jälleen menettää pisteet, kun Flyers nousi kolmen maalin takaa tasoihin vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Samoin 15 sekuntia oli jatkoaikaa jäljellä, kun Alex Golikoski ratkaisi voiton arizonalaisjoukkueelle.

Scott Wedgewood muutti Arizonaan vain pari päivää sitten siirryttyään New Jersey Devilsista. Kanadalainen torjui voitossa vakuuttavasti 28 kertaa. Ottelu oli hänen NHL-urallaan vasta viides, vaikka otteet viime vuosina ovat olleet hyviä myös AHL:ssä.

John Tavares johdatti jälleen New York Islandersin voittoon

Viime viikon parhaana pelaajana palkittu John Tavares aloitti uuden viikon yhtä vahvasti viimeistellen kaksi maalia voitossa Vegas Golden Knightsia vastaan. Siirtohuhujen keskellä ollut kanadalaiskapteeni on tehnyt nyt viiteen edelliseen otteluun yhdeksän maalia sekä antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Vain Minnesota Wild onnistui pimentämään Tavaresin ja se on myös ainoa tappio viimeisestä kuudesta ottelusta.

Charles Hudon teki uransa ja Artturi Lehkonen kauden avausmaalinsa maalijuhlassa Ottawassa

Heikosti kautensa avannut Montreal Canadiens voitti Ottawa Senatorsin maali-iloittelussa. 23-vuotias Charles Hudon iski ottelun tasoihin NHL-uransa avausmaalillaan ensimmäisen erän alussa. Hän teki vielä toisenkin maalin erän lopussa kun tilanne oli jo 2-4 vierasjoukkue Canadiensille. Ottelu oli AHL:ssä maaleja mättäneelle kanadalaiselle NHL:ssä jo 18. ja syöttöpisteitä oli tullut jo kahdella edelliselläkin kaudella.

Ottelun ainoa suomalainen Artturi Lehkonen teki niin ikään kaksi maalia. Maalit olivat kauden ensimmäiset TPS-kasvatille, joka teki tulokaskaudellaan 18 osumaa runkosarjassa sekä kaksi pudotuspeleissä.

Steven Stamkos johdatti joukkueensa voittoon paikallistaistossa

Pistepörssiä johtava Steven Stamkos saalisti tehot 2+1, kun Tampa Bay Lightning voitti maalintekokilpailussa Florida Panthersin. Kanadalainen on kerännyt viiteen edelliseen otteluun tehot 4+6. Hänen ketjunsa toinen supertähti Nikita Kutšerov teki jo kauden 13. maalinsa ja vankisti sillä asemaansa maalitilaston ykkösenä.

Myös kotijoukkueen ykkössentteri Aleksander Barkov on ollut huimassa vireessä ja antoi tänäänkin kolme maaliin johtanutta syöttöä yhden tehdyn maalin lisäksi. Nuori Tappara-kasvatti on noussut kohisten viime otteluissa suomalaisten sisäisen pörssin kärkeen sekä koko liigassakin jo kahdenkymmenen tehokkaimman joukkoon. Edellisen viiden ottelun saldo on 3+7 ja on Tavaresin jälkeen Stamkosin ohella kovin koko liigassaLightningin Andrei Vasilevski otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa toisena maalivahtina seuran historiassa. John Grahamen voittoputki päättyi 2005 joulukuussa juuri yhdeksään otteluun.

St. Louis Blues vei divisioonia johtavien kohtaamisen

Vahvasti kautensa aloittaneet Blues sekä Los Angeles Kings kohtasivat Scottrade Centerissa, Missourissa. Pistepörssissä kolmanneksi noussut Jaden Schwartz johti kotijoukkueen voittoon yhdessä ketjukaverinsa Vladimir Tarasenkon kanssa. Molemmat keräsivät tehot 1+1. Voitto oli Bluesin neljäs peräkkäinen sekä katkaisi niin ikään kolme aiempaa ottelua voittaneen Kingsin putken.

Flopit

Boston Bruinsilla vaikeuksia kääntää tasaisia otteluja voitoiksi

Columbus Blue Jackets voitti Bruinsin kotonaan voittomaalikilpailussa. Blue Jackets oli jo turvallisessa kolmen maalin johdossa ottelun puolessa välissä, kunnes Bruins aloitti kirinsä. Voittoon saakka bostonilaiset eivät kuitenkaan kyenneet ottelua kääntämään.

Neljästä viime ottelustaan Bruins on hävinnyt kolme varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkue ei ole voittanut koko kauden aikana yhtään peliä jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Antti Niemen debyytti Panthersissa tappiollinen

Florida Panthersin tuore vahvistus Antti Niemi aloitti uudessa seurassa jälleen tappiolla. Kautensa hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin riveissä aloittanut suomalaisvahti ei kyennyt kääntämään ottelua voitoksi. Niemi ei päästänyt kuin kaksi maalia ja torjui 16 kertaa. Tappio oli hänelle kauden neljäs, joista kolme edellistä ovat kaikki tulleet Lightningia vastaan.

Vegas Golden Knightsilta loukkaantui jälleen pelaava maalivahti - jonka myötä voittoputki katkesi

Islanders katkaisi Golden Knightsin viiden ottelun mittaisen voittoputken kotonaan. Vierasjoukkue on kärsinyt maalivahtien loukkaantumisista, kun sekä Marc-André Fleury että Malcolm Subban ovat loukkaantuneet kauden aiemmissa otteluissa. Uskomaton epäonni jatkuu, kun reilu viikko sitten debyyttinsä tehnyt Oscar Dansk loukkaantui ottelun toisessa erässä. Viime viikon kakksotähdeksi valittua ruotsalaista paikkasi uransa ensimmäisessä NHL-ottelussaan Maxime Legacé. 24-vuotias kanadalainen sai heikon startin uralleen kun päästi neljä maalia torjuttuaan vain seitsemän kertaa.

Juttua muokattu klo 09:42

» Lähetä palautetta toimitukselle