NHL-kierroksen topit ja flopit: St. Louis'ssa ja Los Angelesissa hattusateita, Canadiensin korpivaellus jatkuu

NHL / Aamuraportti
Jaden Schwartz otti vastuuta yön NHL-kierroksella.
Yön kolmen ottelun NHL-kierros koostui tylyistä isännistä ja kelpo maalintekotalkoista, kun jokaisessa, kotivoittoon päättyneessä ottelussa nähtiin vähintään kuusi maalia. Kotiyleisöjä huudattivat hattutemput mieheen nakuttaneet Jaden Schwartz ja Adrian Kempe. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Adrian Kempe Kingsin voiton seremoniamestarina...

Los Angeles Kings venytti pisteputkensa jo kuuteen otteluun, mistä kunnia kuuluu erityisesti Adrian Kempen (3+1) sekä Mike Cammallerin (2+2) tehokkaalle iltapuhteelle. Kempen työn arvoa nostaa entisestään se, että neljän pisteen nakuttamiseen ruotsalaishyökkääjällä oli käytössään jääaikaa ainoastaan 11 minuuttia ja 47 sekuntia.

Viime helmikuussa NHL:ssä debytoinut Kempe iski isännät 2–1-johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kolmannessa erässä ja jatkoi täysosumailtaansa kahdella maalilla vielä ottelun lopussa.

...Cammallerin säestäessä tehokkaasti

Cammalleri aloitti oman maalintekosavottansa ensimmäisen erän lopulla kauhoessaan ylivoimalla Jake Muzzinin pomppivan syötön ohi Montreal Canadiensin Al Montoyan. Kolmannessa erässä Cammalleri hyödynsi vielä Canadiensin löperön keskialueen pelaamisen ja riisti kiekon omilleen. Tilannetta seuranneen hyökkäyksen lopuksi hän luuti Kempen ampuman irtokiekon kanadalaisten verkkoon Jeff Petryn estellessä varsin haluttomasti.

Kings ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä ainuttakaan peliä varsinaisella peliajalla, mitä ajatellen uusien vastuunkantajien esiinmarssi on ehdottomasti hyvä uutinen. Aiemmissa otteluissa tehoilleet Anze Kopitar sekä Dustin Brown tyytyivät tällä kertaa katselemaan kuumempien pelaajien suorituksia statistin roolista.

Myös Jaden Schwartzille hatullinen

Kotiyleisö pakotettiin luopumaan hatuistaan myös Missourissa, kun Jaden Schwartz väläytteli osaamistaan. Schwartz ehti olla illan aikana monessa mukana, sillä pian avattuaan ottelun maalihanat ajassa 4:46 hän joutui loppueräksi sivuun törmättyään kasvot edellä laitaan.

Miehen peli-ilo ei tämän tapaturman myötä kuitenkaan hävinnyt, sillä kentälle palattuaan hän venytti isäntien johdon nopeasti 2–0:aan. Schwartz karkasi läpiajoon maalivahti Jake Allenin poikki kentän lähettämän unelmasyötön avustuksella, minkä jälkeen hänen oli helppo työ siirtää kiekko ohi tilanteen jokseenkin ylipelanneen Corey Crawfordin.

Schwartzin kolmen maalin iltaa Scottrade Centerin yleisö pääsi todistamaan ottelun viimeisellä minuutilla Schwartzin sinetöidessä loppulukemat 5–2:een Chicago Blackhawksin maalin ollessa tyhjillään. Tehokkaan iltansa myötä Schwartz on päässyt pisteille kuudessa pelaamastaan seitsemästä ottelusta.

Flopit

Canadiensin taaperrus jatkuu

Kotijoukkue Kings aiheutti Montreal Canadiensille jo kuudennen peräkkäisen tappion. Paul Byronin tekemä ottelun avausmaali oli laiha lohtu ottelussa, jossa suhteellisen hanakasti kohti maalia laukoneiden kanadalaisten vedot kilpistyivät järjestään kelpo illan pelanneen Jonathan Quickin torjuntoihin tai Kings-pelaajien blokkeihin.

Lisäksi Canadiensin ottelussa neljästi koettama ylivoima oli kerta toisensa jälkeen tuloksetonta. Turhautuminen ja mahdollisesti sen aiheuttama hätäily maalipaikoissa on tällä hetkellä silmiinpistävä osa montrealilaisten peliä.

Jimmy Howardin ankea aloitus

Kuluneen illan iltapuhde ei saane juurikaan palstatilaa, mikäli Detroit Red Wingsin Jimmy Howard joskus tulevaisuudessa julkaisee muistelmansa: neljästä ensimmäisestä Toronto Maple Leafsin vedosta maalin perukoille tiensä löysi kolme.

Verkon pölistyä kolmannen kerran Howard sai tehdä maalin suulla tilaa Petr Mrazekille, joka samankaltaisin elkein joutui antautumaan jo ensimmäisellä vedolla torontolaisisäntien Connor Brownille.

Alkujärkytyksen jälkeen Mrazek parsi kuitenkin itsensä kasaan ja tilastoi lopulta 19 torjuntaa 21 laukauksesta. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Maple Leafs kukisti Red Wingsin lopulta maalein 6–3.