NHL-kierroksen topit ja flopit: Ylivoimainen Bobrovski ja harhaileva Flames-puolustus

NHL / Aamuraportti
Nicklas Bäcström oli yön tehokkaimpia pelaajia.
Maalikarkelot Las Vegasissa, kylmä suihku Flamesille. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Capitals katkaisi Devilsin voittokulun

Nicklas Bäckström saalisti neljä tehopistettä ja Aleksandr Ovetškin kauden yhdeksännen maalinsa, kun Capitals marssi 2-5 voittoon Devilsistä.

Punapaitainen Devils oli onnistunut aloittamaan kautensa vakuuttavasti ottaen ensimmäisistä kolmesta ottelustaan voiton. Tällä kaudella Capitalsin kakkoskenttään siirretty Nicklas Bäckström oli kuitenkin liian vahvassa vireessä new jerseyläisille, kun ruotsalaishyökkääjä onnistui jakamaan kolme maaliin johtanutta syöttöä sekä kirjauttamaan yhden maalin myös omiin tilastoihinsa.

Maalikarkelot Las Vegasin illassa

NHL-tulokas Golden Knights kohtasi kotiottelussaan vieraita Detroitista. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina toisen erän päätökseen asti joukkueiden onnistuessa maalinteossa vuorotellen. Golden Knights pääsi aloittamaan ottelun päätöserän johtoasemassa Erik Haulan vietyä joukkueensa johtoon toisen erän loppupuoliskolla. Red Wingsin voiton takuumiehet Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist sekä Anthony Mantha löivät kiekkoja viimeisellä kolmanneksella tiuhahkoon tahtiin ohi Marc-Andre Fleuryn ja johdattivat joukkonsa 3-6 vierasvoittoon.

Nyquist kirjautti ottelussa tehot 2+1, Zetterberg 1+3 ja Mantha 1+2. Tappio oli Golden Knightsille kauden ensimmäinen.

Ylivoimainen Bobrovski

Columbus Blue Jacketsin Vezina-vahti Sergei Bobrovski on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Venäläismaalivahti hallitsee tällä hetkellä liigan tilastoja niin päästettyjen maalien keskiarvossa kuin torjuntaprosentissakin. Lisäksi hän jakaa ykköspaikan voitoissa ja nollapeleissä.

Yön ottelussa New York Rangersia vastaan mies torjui 37 kertaa antautuen vain kertaalleen.

Flopit

Flamesin puolustus

Calgary Flamesin puolustusta on pidetty kauden alla liigan vahvimpina ja parhaimpina. Yön kierroksella Ottawa Senatorsia vastaan Mark Giordanon joukot olivat kuitenkin aivan muuta kuin eliittiä. Pahoja kiekonmenetyksiä ja harhailuja omalla alueella tapahtui ottelun aikana aivan liian monesti.

Hyvä osoitus liekkipaitaisen puolustuksen epäonnistumisesta koettiin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun hyökkäyskaksikko Nate Thompson ja Tom Pyatt onnistuivat murtamaan Flamesin puolustuksen. Matt Bartkowski ei hoitanut omaa tonttiaan vaan harhaili puolustamaan Pyattia, jonka syöttö löysi maalin edestä yksinäisen Cody Cecin, joka pujotti kiekon Mike Smithin jalkojen välistä maaliin. Flames-hyökkääjä Curtis Lazar pyrki tilanteessa paikata Bartkowskia, mutta oli auttamatta myöhässä.