NHL-kierroksen topit ja flopit: Kuuma, kuumempi, Devils

NHL / Aamuraportti
Devilsillä on nyt kivaa kaukalossa.
Kuva © Getty Images
Devils ja Avalanche jatkoivat vahvoja otteitaan, kun NHL-kiekko putosi jäähän viidellä paikkakunnalla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Devils kiitää aallonharjalla

New Jersey Devilsin loistava alkukausi sai jatkoa, kun joukkue kaatoi Toronto Maple Leafsin maalein 6-3. Näin viime kauden heittopussi jatkaa kauttaan puhtaalla pelillä.

Voiton takuumiehinä touhusivat Miles Wood ja Pavel Zacha, jotka viimeistelivät kaksi maalia mieheen. Lisäksi maalivahti Cory Schneider torjui peräti 47 kertaa ja Brian Gibbons onnistui maalinteossa kahden miehen alivoimalla.

Avalanchelle jälleen Bruinsin päänahka 

Colorado Avalanche jatkoi siitä, mihin maanantaina Boston Bruinsia vastaan jäi. Tällä kertaa Bruins jäi jalkoihin Denverissä, kun Avalanche otti kauden kolmannen voittonsa. 

Sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto oli jälleen Bruinsille vaikea vastus. Maanantaina hän kuritti Bruinsia maalilla ja syötöllä, tällä kertaa tuloksena oli kaksi maalia.

Myös Nail Jakupov ansaitsee kunniamaininnan alkukauden vireestään. Entinen ykkösvaraus on pelannut alkukauden pirteästi ja ennen kaikkea tehokkaasti. Bruinsia vastaan syntyi kaksi tehopistettä.

Matthew Tkachuk, Calgary Flames

Toisen polven NHL-kiekkoilija Tkachuk oli monessa mukana, kun Flames voitti divisioonavastustaja Los Angeles Kingsin jatkoajan jälkeen.

Takavuosien huippukiekkolija Keith Tkachukin poika tuuletti kahta maalia äitinsä syntymäpäivän kunniaksi, mutta istui myös ottelun lopussa jäähyllä ajettuaan Kings-vahti Jonathan Quickin päälle.

Flopit

Maple Leafs sai ansionsa mukaan

Toronto Maple Leafs kärsi kotijäällään 3−6-tappion New Jersey Devilsille. Päävalmentaja Mike Babcock oli ottelun jälkeen rehellinen.

− Emme ansainneet tänään enempää. Emme taistelleet ja olimme altavastaajia. Ensimmäisen erän lukemat (2-2) imartelivat meitä, Babcock tilitti.

Kukkopoikien nokkapokka ohitti legendan paluun

Eräs maailman kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista avasi lopulta kautensa, mutta huomasiko kukaan?

Jaromir Jagrin kaudenavaus Calgary Flamesin riveissä ei saanut ansaitsemaansa huomiota, sillä Flamesin Tkachuk ja Los Angeles Kingsin Drew Doughty jatkoivat viime kaudelta kesken jäänyttä valienselvittelyään.

Nokittelu jatkui läpi ottelun verbaalisesti ja fyysisestikin, eivätkä Tkachukin kaksi maalia varmastikaan vähennä hankausta lähitulevaisuudessakaan.

Jagr pelasi kauden ensimmäisessä ottelussaan reilut 13 minuuttia ilman tehopisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle