NHL-kierroksen topit ja flopit: Golden Knights hurjana kotiavauksessaan, Ahon ohilaukaus ja Flyersin haasto kostautuivat

NHL / Aamuraportti
Sonny Milano onnistui kahdesti maalinteossa Raleigh'ssa.
Yön NHL-kierroksella nähtiin maalikarkeloita Nashvillessa, samalla kun kaksi tappiotonta joukkuetta kasvatti voittosaldoaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

St. Louis Blues

Blues on aloittanut kautensa vahvasti voittamalla neljä ensimmäistä otteluaan. Tahtia eivät ole haitanneet lukuisat loukkaantumisetkaan, sillä esimerkiksi Jay Bouwmeester ja Alexander Steen eivät ole vielä aloittaneet kauttaan.

Rangers-ottelussa Carl Gunnarsson iski johto-osuman jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Rangers tuli nopeasti tasoihin, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla syntynyt Brayden Schennin osuma merkittiin lopulta ottelun voittomaaliksi.

Vegas Golden Knights

Uusi NHL-joukkue pelasi ensimmäisen kotiottelunsa. Tunteikkaiden seremonioiden jälkeen Golden Knights oli iskussa, sillä jo avauserässä kotijoukkue onnistui neljästi maalinteossa. Historiallisen illan kuvaan sopi hyvin, että Las Vegasissa jo pitkään asunut Deryk Engelland onnistui maalinteossa. Kahdesti maalannut James Neal jatkoi maaliputkeaan nostaen kauden maalimääränsä viiteen.

Lopulta voittolukemat Arizona Coyotesia vastaan kirjattiin 5-2. Golden Knights on ensimmäinen laajennusjoukkue, joka on voittanut ensimmäiset kolme otteluaan.

Sonny Milano, Columbus Blue Jackets

Kolme vuoden takainen ykköskierroksen varaus Sonny Milano on ottanut vahvan alun kamppailtaessa vuoden tulokkaan tittelistä. Kolmessa ottelussa on syntynyt neljä maalia.

Carolina Hurricanesia vastaan Milano vastasi molemmista Blue Jacketsin maaleista, mukaan lukien jatkoajalla tehdystä voittomaalista. Sebastian Aho laukoi ylivoimahyökkäyksestä ohi, minkä johdosta kiekko pyöri laitaa pitkin Milanolle, joka karkasi ratkaisevaan läpiajoon.

Flopit

Flyersin paitsiohaasto

Nashville Predatorsin ja Philadelphia Flyersin ottelu oli värikäs. Predators johti toisessa erässä 3-0, ennen kuin Flyers nousi alle viidessä minuutista tasoisin. Kolmannessa erässä vieraat kävivät jopa kahden maalin johdossa 50 sekunnin ajan. Predators nousi tasoihin minuutti ja 17 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua pelatessaan kuudella kolmea vastaan. Flyersin päävalmentaja Dave Hakstol haastoi maalin, ja kun se oli tulokseton, kotijoukkue sai jatkaa kahden miehen ylivoimalla ja onnistui maalinteossa heti ensimmäisen jäähyn päätyttyä. Filip Forsbergin voittomaalin aikaan pelikellossa oli aikaa alle 35,6 sekuntia.

Antti Raanta, Arizona Coyotes

Kesän siirron myötä ykkösmaalivahdin paikkaa tavoittelevan Antti Raannan ilta Las Vegasissa oli karmaiseva. Golden Knights iski kolme maalia suomalaisvahdin selän taakse, ennen kuin Raanta vaihdettiin pois maalilta. Torjuntoja ehti kertyä kuuden minuutin ja 15 sekunnin aikana vain kaksi.