NHL-kierroksen topit ja flopit: Lundqvist nollasi Canadiensin

NHL / Aamuraportti
Henrik Lundqvist ei antanut pirteästi pelanneen Artturi Lehkosen yllättää.
New York Rangers kukisti kotihallissaan Madison Square Gardenissa Montreal Canadiensin ja otti kolmannessa runkosarjaottelussaan uskoa tuovan 2–0-voiton. Henrik Lundqvist näytti jälleen, miksi hän kuuluu NHL:n kärkimaalivahtien joukkoon. Jatkoaika keräsi yön ainoan kamppailun tapahtumat onnistujien sekä epäonnistujien muodossa.

Rangers-Canadiens 2−0

New York Rangersilla ja Montreal Canadiensilla oli molemmilla tappiot allaan, kun joukkueet kohtasivat Madison Square Gardenissa. Molempien joukkueiden tähtimaalivahdit oli pommitettu vaihtoon edeltäneissä otteluissa, joissa Rangers hävisi Toronto Maple Leafsille 8-5 ja Canadiens Washington Capitalsille 6-1.

Canadiens painostaa, mutta Lundqvist kestää

Ottelu alkoi Canadiensin hallinnalla ja pitkillä hyökkäyksillä Rangersin päätyyn. Ensimmäisen erän painostusjaksojen aikana Canadiens onnistui toimittamaan kiekon kahdesti Henrik Lundqvistin selän taakse, mutta molemmat osumat hylättiin videotarkastusten jälkeen.

Rangers tuli paremmin otteluun mukaan erän vanhetessa ja se kykeni luomaan suoraviivaisia hyökkäyksiä Carey Pricen maalille. Rangers meni ajassa 17.25 johtoon, kun Brady Skjei laukoi kiekon laidan vierestä maalille, missä Price torjui kiekon mailallaan Shea Weberin jalkaan, josta kiekko ohjautui epäonnekkaasti maaliin. Canadiens voitti ensimmäisen erän laukaukset maalia kohti 12-8.

Tasainen loppu, Lehkoselta hyvä peli

Toisessa erässä pelin tempo hiukan laantui ja Rangers pääsi entistä paremmin omalta alueeltaan pois Canadiensin painostuksen alta. Laukaisutilastot tasoittuivat ja kummankaan joukkueen maalilla ei nähty kovin montaa vaarallista tilannetta.

Mika Zibanejad vei Rangersin 2−0-johtoon kolmannen erän puolessa välissä. Pavel Butšnevitš sai kiekon haltuunsa Rangersin maalin takana ja syötti Zibanejadille, joka lämäsi kiekon suoraan syötöstä etukulmasta sisään. Price oli kadottanut kiekon näkökentästään hetkeä aikaisemmin, eikä kyennyt reagoimaan.

Canadiens ei kyennyt enää lisäämään tempoa tai fyysisyyttä peliin, joten peli päättyi Rangersin ja 34 torjuntaa tehneen Lundqvistin juhliin.

Artturi Lehkonen pelasi erittäin pirteästi ja oli yksi Canadiensin näkyvimmistä hyökkääjistä. Lehkonen sai ammuttua kiekon kohti Lundqvistia kuusi kertaa, joista erityisesti kahteen Lundqvistin piti venyä torjuakseen.