NHL-kierroksen topit ja flopit: Golden Knights punnersi Starsin ohi

NHL / Aamuraportti
James Neal sai tuulettaa maalia yhdessä Nate Schmidtin ja Oscar Lindbergin kanssa.
Kuva © Getty Images
NHL:ssä käytiin runkosarjan kolmas ottelukierros, joka piti sisällään kolme ottelua. Columbus Blue Jackets möyhensi New York Islandersin ja Tampa Bay Lightning kaatoi vaikeuksien kautta Florida Panthersin kotiavauksessaan. NHL-kartalle saatiin myös uusi joukkue, kun Vegas Golden Knights aloitti kautensa Dallas Starsin vieraana.

Kolmen ottelun kierroksella nähtiin yksi ylikylä näytös ja kaksi tasaisempaa vääntöä.

Topit

Nealista Vegasin sankari

NHL:n täksi kaudeksi 31 joukkueena liittynyt Vegas Golden Knights otti ensimmäisessä ottelussaan voiton, kun joukkue haki pisteet Dallasista 2-1-lukemin. Golden Knightsin sankari oli kaksi maalia kolmannessa erässä iskenyt laitahyökkääjä James Neal.

Jarmo Kekäläisen varaukset lunastavat odotuksia – "Annan kiekon isälleni"

Columbus Blue Jacketsin takavuosien kärkivaraukset Sonny Milano ja Pierre-Luc Dupois iskivät uransa ensimmäiset maalit mieheen. Milanolta kysyttiin erätaukohaastattelussa, mihin talteen otettu kiekko lopulta päätyy. Hyökkääjä kertoi antavansa sen isälleen muistoksi.

Blue Jacketsin vahva esitys kokonaisuudessaan

Kekäläisen johtama organisaatio avasi NHL-kauden vakuuttavasti 5-0-kotivoitolla New York Islandersista. Joukkueen huippuvahvistus Artemi Panarin syötti kolme joukkueensa maaleista. Sergei Bobrovski teki seurahistoriaa, sillä tämä oli toinen kerta, kun organisaatio on onnistunut nollaamaan vastustajansa kauden avauspelissä.

Tampan kolmosketju

Tampa Bay Lightningin kolmoskenttä oli pääarkkitehtinä joukkueen kauden ensimmäisessä voitossa. Ondrej Palat, Brayden Point ja Yanni Gourde muodostivat Lightningin kirkkaasti vaarallisimman kentän Florida Panthersia vastaan.

Flopit

Saarelaisten haluttomuus

Islanders oli Blue Jacketsin vieraana täysin purjeissa. Joukkue ei päässyt kunnolla tekopaikoille, eikä puolustuspäässä pelaajat tarjonneet apuja maalivahdeille. Kapteeni John Tavaresin johtama ykköskenttä näytti tulevaisuutta ajatellen potentiaaliselta. Tavaresin rinnalla pelaavat Anders Lee ja Jordan Eberle.

Starsin tehottomuus

Teksasilaisjoukkue oli läpi ottelun Vegas Golden Knightsin niskan päällä, mutta ei onnistunut lukuisista maalintekopaikoista huolimatta iskemään kuin yhden maalin. Muun muassa kesällä viiden vuoden sopimuksen Starsin kanssa kirjoittanut venäläishyökkääjä Aleksandr Radulov hukkasi kaksi tuhannen taalan paikkaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle