NHL-kierroksen topit ja flopit: Blackhawks murskasi Penguinsin ja ennätyksiä

NHL / Aamuraportti
Hartmanilla ja Kanella (kesk.) oli aihetta juhlaan.
Chicago Blackhawks järjesti hallitsevalle Stanley Cup -mestarille kunnon kylvettäjäiset. Myös kauden toisena NHL-yönä päästiin todistamaan hattutemppuja.

Uusi NHL-kausi jatkui kahdeksan ottelun kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Hartman historiallisen tehokkaana

Chicago Blackhawksin amerikkalaishyökkääjä Ryan Hartman saalisti peräti viisi (1+4) tehopistettä, kun Blackhawks murskasi hallitsevan Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguinsin maalein 10-1.

Hartmanista tuli näin organisaation historian ensimmäinen pelaaja, joka on kerännyt viisi pistettä kauden ensimmäisessä ottelussa.

Hartmanin lisäksi tehoja löytyi muiltakin: Uusvanha Blackhawks-peluri Brandon Saad niittasi hattutempun, Patrick Kane nakutti neljä pistettä ja Nick Schmaltzille kirjattiin kolme tehopistettä.

Murskavoitollaan Blackhawksista tuli ensimmäinen joukkue liki kolmeenkymmeneen vuoteen (Flames kaudella 1989-90), joka on tehnyt kymmenen maalia avausottelussaan.

Lisää hattutemppuja

Hattutemppujen metsästys jatkui onnistuneesti muuallakin, sillä myös Washington Capitalsin supertähti Aleksandr Ovetškin pääsi juhlimaan kolmen maalin iltapuhdettaan.

Venäläismaalitykin osumat syntyivät Ottawa Senatorsia vastaan pelatun ottelun kolmannessa erässä reilun kuuden ja puolen minuutin sisään. Ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Ovetškin osui vielä kertaalleen. Capitals voitti ottelun lopulta maalein 5-4.

Niemellä ei koppi tarttunut.

Iloinen kotidebyytti

Uuteen kotihalliin muuttanut Detroit Red Wings otti heti uuden kotinsa avausvoiton, kun Minnesota Wild kaatui maalein 4-2. Maalivahti Jimmy Howard torjui ottelussa NHL-uransa 200. voiton. Puolustaja Mike Green alusti kaikki neljä Red Wings -osumaa.

Rantanen heti maalin makuun

Colorado Avalanchen Mikko Rantasesta tuli Penguinsin Olli Määtän jälkeen kauden toinen suomalainen maalintekijä, kun Avalanche kävi hakemassa sarjapisteet New York Rangersin vieraana.

Flopit

Penguins romahti heti alussa...

Suomalaismaalivahti Antti Niemi näytti suuntaa tulevalle Penguinsin murskatappiossa Blackhawksin vieraana. Penguins-maalilla aloittanut Niemi päästi neljä maalia ja vaihdettiin maalin suulta jo reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen.

Avausottelussa maalinteossa onnistunut Määttä, Kris Letang ja hyökkääjä Conor Sheary kirjauttivat tehotilastoon vähemmän mairittelevan lukeman -5.

...Coyotes lopussa

Arizona Coyotes johti divisioonakilpailija Anaheim Ducksia toisen erän loppupuolella jo 4-1, mutta jäi lopulta pisteittä.

Ducks nimittäin takoi neljä maalia peräkkäin ja nousi 5−4-voittoon. Ottelun voittomaalin iski Ducksin ruotsalaishyökkääjä Rickard Rakell kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä.