Topit ja flopit: Rinne torjui sarjan tasoihin, Gaudreaulle harvinainen saavutus

NHL / Aamuraportti
Gaudreau sivusi NHL-historiaa.
Nashville Predators tasoitti Stanley Cup -finaalisarjan ottamalla 4−1-voiton neljännessä ottelussa. Samalla voitto takasi sen, että sarja palaa vielä kerran Nashvilleen. Pekka Rinne torjui 23 kertaa, ja mukaan mahtui useita huipputorjuntoja. Erityisesti Jake Guentzel sai kokea suomalaisvahdin paremmakseen.

Predators - Penguins 4-1 (voitot tasan 2-2)

Toisessa erässä kaksi maalia iskenyt kotijoukkue pelasi päätöserän mainiosti puolustaen eikä Penguins päässyt kovinkaan hyville maalipaikoille. Kahden ensimmäisen erän aikana lukuisia huipputorjuntoja tehnyt Pekka Rinne sai olla varsin rauhassa, vaikka näennäinen paine olikin pääosin kotijoukkueen päädyssä.

Vauhdikkaasta alusta huolimatta ottelun ensimmäistä laukausta kohti maalia saatiin odottaa monta minuuttia. Predatorsin ensimmäinen laukaus oli vaarallinen, kun Brian Dumoulinin syöttö meni suoraan Filip Forsbergille, joka ampui tulisen lämärin. Matt Murray oli kuitenkin hereillä.

Tasaisessa erässä molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Ensimmäisenä maalitilastoihin pääsi Calle Järnkrok, kun Olli Määtän huonon purun jälkeen Austin Watson laukoi viivalta ja ruotsalainen pääsi laittamaan irtokiekon maaliin. Penguins haastoi tilanteen, sillä Craig Smith oli hyvin lähellä maalivahti Murrayta. Tuomariston mukaan maalivahdin häirintää ei kuitenkaan ollut, ja näin vierasjoukkue menetti aikalisänsä jo ensimmäisessä erässä.

Kotijoukkueen ilo kesti vain hetken, kun Roman Josin ja Ryan Ellisin yhteispeli tökki ja Dumoulin syötti Sidney Crosbyn läpiajoon. Penguins-kapteeni onnistui maalinteossa lopulta tolpan ja Rinteen jalan kautta.

Toisessa erässä Pekka Rinne nousi suureksi hahmoksi. Hän pysäytti ensin Chris Kunitzin läpiajon ja myöhemmin teki kolme isoa torjuntaa putkeen, kun yrittämässä olivat Crosby ja Jake Guentzel.

Gaudreaun vanhanaikainen siivitti Predatorsin karkumatkalle

Predators siirtyi dramaattisella tavalla johtoon. Frederick Gaudreau ujutti vanhanaikaisen maaliviivan yli. Osumaa ei havaittu välittömästi, vaan summeri keskeytti pelin, kun oli havaittu kiekon käyneen maalissa.

Gaudreau ylsi samalla temppuun, joka oli nähty NHL-historiassa vain kerran aiemmin, vuonna 1944. Gaudreaun NHL-uran kolme ensimmäistä maalia ovat tulleet Stanley Cupin finaalissa, ja aiemmin tuohon oli yltänyt vain Chicago Blackhawksia edustanut Johnny Harms.

Erän loppupuolella Viktor Arvidsson syötettiin läpiajoon ja rannelaukaus viuhui maaliin, joten Predators johti 3-1 toisen erän päättyessä.

Kolmannessa erässä Predatorsin puolustus oli tiukkana, eikä Penguins saanut kunnollisia tilaisuuksia kavennusosumaan. Toisessa päässä Predators iski vastaan muutaman kerran siinä kuitenkaan onnistumatta. Kun Murray vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan, Predators kuittasi nopeasti tyhjiin. Maalin sai nimiinsä omasta päästä laukonut Filip Forsberg.

Penguinsin tähtihyökkääjistä Sidney Crosby pelasi hyvän pelin ja oli maalinsa lisäksi luomassa useita tilanteita. Sen sijaan Jevgeni Malkin oli pahasti pimennossa.