Topit ja flopit: Guentzel laukoi taas voittomaalin − Rinne pommitettiin vaihtoon

NHL / Aamuraportti
Guentzel teki sekä tasoitus- että voittomaalin.
Kuva © Getty Images
Stanley Cup -finaalien toinen ottelu noudatti samanlaista kaavaa kuin ensimmäinenkin. Predators hallitsi, mutta Penguins teki ratkaisevat maalit. Jatkoaika kokosi yhteen finaalijoukkueiden onnistujat ja epäonnistujat.

Penguins-Predators 4−1 (ottelusarja 2−0)

Toisessa finaaliottelussa oli alusta asti runsaasti latausta, mikä näkyi erityisesti runsaina ja hölmöinä jäähyinä. Vierasjoukkue Nashville Predators sai erinomaisen tilaisuuden pelata kahden miehen ylivoimaa, kun Chris Kunitz ja Jevgeni Malkin ottivat samanaikaiset jäähyt.

Predators-kapteeni Mike Fisher kuitenkin hölmöili itsensä jäähylle vain minuuttia myöhemmin.

Kummankaan joukkueen ylivoima ei avauserässä onnistunut. Pittsburgh Penguins pääsi kokeilemaan kolmesti, mutta Predatorsin aktiivinen alivoima piti kotijoukkueen pois vaarallisilta maalipaikoilta. Predatorsin ylivoimalla puolestaan pakkipari Roman Josi-P.K. Subban ei saanut laukauksia maalille asti.

Subbanin laukauksen jalkaansa saanut Nick Bonino sen sijaan poistui pukuhuoneeseen, mutta palasi toisessa erässä peliin.

Molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä alusta asti ja venyivät hyviin torjuntoihin. Maalinteon aloitti Predatorsin Pontus Åberg, joka ohitti ensin Olli Määtän ja päästyään maalille asti myös Matt Murrayn. Hetkeä myöhemmin toisella ruotsalaishyökkääjällä Calle Järnkrokilla oli loistava paikka lisätä johtoa, mutta laukaus meni tyhjästä maalista ohi.

Ensimmäisen finaalin voittomaalin tehnyt Jake Guentzel toi kotijoukkueen tasoihin erän loppupuolella vain pari sekuntia Josin jäähyn päättymisen jälkeen. Yksin maalin eteen unohdettu amerikkalaishyökkääjä löi paluukiekon pienestä raosta ohi Pekka Rinteen.

Toiseen erään Predators tuli todella kevyellä jalalla ja oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta Murray jatkoi vahvoja otteitaan Penguins-maalilla. Erän puolivälin jälkeen ottelun hallinta siirtyi Penguinsille, kun Predatorsin nelosketju otti kaksi jäähyä vajaaseen kuuteen minuuttiin.

Vernon Fiddlerin johtama kolmikko laidoillaan Austin Watson ja Cody McLeod oli vaikeuksissa koko ottelun ajan.

Predators kesti alivoimansa, mutta kärkipuolustajat joutuivat kovaan kuormitukseen. Alakynnessä olleelle Penguinsille erän loppu oli myös henkisesti äärimmäisen tärkeää.

Penguinsilta ylivoimainen esitys kolmanteen erään

Kolmas erä oli nimittäin Penguinsin näytöstä. Kymmenen sekunnin pelin jälkeen Guentzel vei kotijoukkueen johtoon illan toisella maalillaan. Predators oli kaksi erää dominoinut aloituksia, mutta Sidney Crosby voitti kolmannen erän ensimmäisen aloituksen, ja tuloksena oli johtomaali ensimmäiseen vaihtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Predatorsin nelosketju hölmöili taas, ja 3−1-johtomaali meni Rinteen ohi puolustuksen avuksi rientäneen Fiddlerin suojuksista. Seuraavassa vaihdossa Malkin pääsi kiekonmenetyksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan.

Predators vaihtoi kolmen maalin tappioasemassa maalinsuulle Juuse Saroksen. Rinteelle kertyi toisessa pelissä enemmän torjuntoja kuin ensimmäisessä, mutta epäonni ja vaikeudet jatkuivat. Saroskin joutui antautumaan vain muutaman minuutin pelattuaan, mutta valmentajan haaston jälkeen maali hylättiin paitsion vuoksi.

Erän puolivälissä Predators pääsi ylivoimalla virittämään kiriä, mutta Penguinsin puolustaminen oli laadukasta ja uhrautuvaa. Tähtipelaajat Subban ja Malkin nuhjasivat vielä pienen pystypainin, jonka seurauksena Predators pääsi ylivoimalle. Minkäänlaista kiriä alistunut joukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Ottelun kaikki maalit syntyivät jollain tavalla virheiden seurauksena. Joukkueiden välinen tasoero tuli harvinaisen selväksi virheiden hyödyntämisessä ja viimeistelyssä ylipäänsä. Predators hallitsi toista erää, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Kolmannessa erässä Penguins iski kolme maalia reilussa minuutissa ja tyrmäsi Predatorsin täydellisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle