Topit ja flopit: Penguins väänsi sarjan tasoihin - Phil Kessel toisen ottelun ratkaisijana

NHL / Aamuraportti
Phil Kessel onnistui vihdoin maalinteossa.
Kuva © Getty Images
Phil Kesselistä leivottiin lopulta ratkaisija raastavan ja tiukan väännön jälkeen Penguinsin ja Senatorsin välisessä toisessa ottelussa. Penguins joutui maksamaan voitostaan kovan hinnan, sillä joukkueelta loukkaantui peräti kaksi avainpelaajaa. Jatkoaika tarttui toisen ottelun tapahtumiin onnistujien ja epäonnistujien muodossa.

Avauserä oli ensimmäisen ottelun tavoin tarkkaa pelaamista. Ottawa Senators antoi Pittsburgh Penguinsin pitää kiekkoa laidoilla, mutta keskustaan ei ollut mitään asiaa.

Erän alussa Senatorsin puolustaja Dion Phaneuf painoi näyttävän, mutta ennen kaikkea puhtaan taklauksen Penguins-hyökkääjä Bryan Rustiin, joka kellahti jään pintaan. Myöhemmin tuli tieto, ettei Rust pystynyt jatkamaan ottelua.

Maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla tiukassa. Penguinsin näkyvimpiä pelaajia oli kapteeni Sidney Crosby, joka jakeli hyviä syöttöjä ketjukavereilleen Conor Shearylle ja Jake Guentzelille.

Ikävät loukkaantumisuutiset saivat kotijoukkueen osalta jatkoa, kun myös puolustaja Justin Schultz joutui jättämään kamppailun kesken jäätyään Mike Hoffmanin taklauksen alle. Schultz käveli lopulta vaihtoaition kautta pukuhuoneen puolelle käsivarttaan pidellen.

Toisessa erässä Senators joutui blokkaamaan laukauksia vähän väliä. Vieraiden yksi harvoista maalipaikoista siunaantui Clarke MacArthurille, kun hän pääsi yllättäen nokikkain Marc-Andre Fleuryn kanssa. Ratkaisuyritys jäi kuitenkin vajaaksi.

Kotijoukkue sen sijaan haki vimmatusti johtomaalia. Erän puolivälissä Penguins rakensi hyvän hyökkäyksen, mutta Guentzelin veto kilahti lopulta tolppaan. Turhautuminen paistoi eritoten Phil Kesselin olemuksesta. Toinenkaan erä ei tuonut osumia.

Penguins vältti jatkoerään joutumisen

Päätöserä noudatti samaa kaavaa kuin aikaisemmatkin - Penguins hyökkäsi ja Senators varjeli tiiviisti omaa maaliaan.

Kotijoukkueen vyörytys palkittiin lopulta, kun päätöserää oli ehditty pelata vajaat seitsemän minuuttia. Läpi ottelun vaihtoaitiossa kiukutellut ja jäällä näkymättömissä pysynyt Kessel pääsi kiekon kanssa Senatorsin alueelle. Ensimmäisen laukauksen vieraiden Jean-Gabriel Pageau sai blokattua, mutta toista ei. Alakulmaan sujahtanut ranneveto yllätti maalivahti Graig Andersonin.

Senators painoi lopussa päälle, mutta Fleury oli ohittamaton. Lopussa tunteet hieman kuumenivat, kun sekä Jevgeni Malkin että Kyle Turris hankkivat ulosajot.

Suomalaispuolustaja Olli Määtälle kertyi ottelussa hurjasti vastuuta Penguinsin pelatessa lähes koko kamppailun viidellä puolustajalla. Syöttöpisteen Kesselin maaliin saanut Määttä pelasi yli 22 minuuttia.

Vierasjoukkue Senatorsille blokattuja laukauksia kertyi peräti 18, Penguinsin jäädessä seitsemään. Ottelun kakkostähdeksi valitun Fleuryn nollapeli vaati kaiken kaikkiaan 23 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle