Topit ja flopit: Bäckström ja Burakovsky johdattivat Capitalsin seiskapeliin

NHL / Aamuraportti
Nicklas Bäckström (kesk.) ja Andre Burakovsky (vas.) olivat Capitalsin suurimmat sankarit.
Kuva © Getty Images
Pittsburgh Penguins ei toisellakaan yrittämällä onnistunut katkaisemaan sarjaa, kun Washington Capitals oli kuudennessa pelissä selvästi niskan päällä. Ruotsalaishyökkääjät Nicklas Bäckström ja Andre Burakovsky tehoilivat hallitsevan mestarin nurin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen ainoan ottelun suurimmat onnistujat ja pahimmat alisuorittajat.

Penguins−Capitals 2−5 (ottelusarja tasan 3−3)

Washington Capitals pelasi jo toisen kerran selkä seinää vasten ja tuli raivokkaalla energialla ottelusarjan kuudenteen peliin. Vierasjoukkue voitti ensimmäisen erän laukaukset 11−3 ja hallitsi kenttätapahtumia muutenkin.

T.J. Oshie iski avausmaalin ylivoimalla Jevgeni Kuznetsovin ja Nicklas Bäckströmin erinomaisen esityön jälkeen. Jäähypenkiltä tilannetta katseli Pittsburgh Penguins -kapteeni Sidney Crosby.

Toinen erä oli tasaisempi, mutta Capitals onnistui kuitenkin kasvattamaan johtoaan. Andre Burakovsky karvasi kiekon Ron Hainseyltä ja upotti maalin edestä pienestä kulmasta kiekon ohi Marc-Andre Fleuryn. Kahden erän jälkeen Braden Holtby Capitals-maalilla oli joutunut torjumaan vain kahdeksan kertaa.

Heti kolmannen erän alkuun Capitals lisäsi johtonsa jo kolmeen maaliin, kun Bäckström karkasi ylivoimahyökkäykseen Burakovskyn kanssa ja laittoi suoralla laukauksella kiekon ohi Fleuryn. Erän puolivälin jälkeen John Carlson ja Burakovsky osuivat reilun minuutin välein ja löivät valotaululle jo 5−0-murskalukemat.

Carlsonin osuma oli Capitalsin illan toinen ylivoimamaali. Burakovsky puolestaan karkasi maalintekoon taas kiekonriiston jälkeen. Tällä kertaa ruotsalaishyökkääjä nappasi kiekon Ian Colelta. Penguins-puolustus sortui kohtalokkaisiin kiekonmenetyksiin, mutta Fleurykään ei pelannut parhaalla tasollaan.

Penguinsin tehomiehet Jake Guentzel ja Jevgeni Malkin kaunistelivat numeroita viime minuuteilla. Capitalsin voittoa kavennusmaalit eivät uhanneet, mutta Penguinsin on aavistuksen helpompi lähteä ratkaisevaan seiskapeliin, kun joukkue sai nöyryyttävässä pelissä edes pari maalia aikaiseksi.

Juttua muokattu 9.5.2017 klo 6.27: Korjattu ottelutuloksen maalit oikeinpäin. 

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Edmonton Oilersin tavoin Washington Capitals siirsi pudotuspelisarjan ratkaisun seitsemänteen peliin suvereenilla ja ylivoimaisella suorituksella. Capitals onnistui tempussaan vieläpä vieraskentällä ja pelaa ratkaisevan pelin kotiareenallaan.

Penguinsin johtaessa ottelusarjaa 3−1 luulivat hätäisimmät voittajan jo ratkenneen. Capitals kuitenkin kokosi rivinsä ja näytti todellisen tasonsa. Penguinsin on seitsemännessä ottelussa venyttävä äärimmilleen voittaakseen nykykuntoisen Capitalsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle