Topit ja flopit: Perry nousi Ducksin sankariksi

NHL / Aamuraportti
Ducks pääsi juhlimaan kotihallissaan huikean taistelun päätteeksi.
Kuva © Getty Images
Blues ei suostunut vielä kesälomalle. Ducks nousi kolmen maalin tappioasemasta voittoon toisessa jatkoerässä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Blues-Predators 2−1 (ottelusarja 2−3)

Nashville Predatorsilla oli mahdollisuus varmistaa ensimmäisenä joukkueena pudotuspelien seuraavalle kierrokselle. St. Louis Blues ei kuitenkaan taipunut kotihallissaan, vaan piti voitollaan toiveet jatkoon pääsystä vielä hengissä.

Bluesin maalinteon aloitti Dmitrij Jaskin, joka pelasi kevään ensimmäisen pudotuspeliottelunsa. Maali oli Jaskinille ensimmäinen sitten joulukuun ja ensimmäinen kerta, kun Blues teki ottelusarjassa avausmaalin. Tšekkihyökkääjä oli vahvasti esillä kahdeksalla laukauksellaan, neljällä taklauksellaan ja blokattuaan kaksi Predatorsin laukausta.

Predators tasoitti kahden miehen ylivoimalla, kun P.KSubban löysi tarkalla syötöllä maalin edestä James Nealin, joka laukoi pudotuspelien kolmannen maalinsa. Jaden Schwartz iski ottelun voittomaalin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

Bluesin molemmat maalit syntyivät maalin edestä paluukiekoista. Voittomaalia edelsi myös Predators-puolustaja Roman Josin huono purku. Predatorsin tehopuolustaja Ryan Ellisin seitsemän ottelun pisteputki katkesi. Ottelusarja jatkuu sunnuntaina.

Ducks−Oilers 4−3 (ottelusarja 3−2)

Anaheim Ducks osoitti ilmiömäistä voitontahtoa nousemalla parissa minuutissa kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja lopulta voittoon toisessa jatkoerässä. Kalifornialaisten sankari oli tehot 1+2 kerännyt ja voittomaalin tehnyt Corey Perry.

Edmonton Oilers rynni toisessa erässä jo kolmen maalin johtoon Leon DraisaitlinConnor McDavidin ja Drake Caggiulan maaleilla. Oilersin nuori supertähti McDavid keräsi tehot 1+1.

Ducks näytti jo häviävän pelin, kunnes Ryan Getzlaf aloitti kirin, kun kolmatta erää oli jäljellä vähän yli kolme minuuttia. Puoli minuuttia edellisen maalin jälkeen Cam Fowler toi Ducksin maalin päähän, ja Rickard Rakell tasoitti, kun kolmatta erää oli jäljellä vain 15 sekuntia. Tasoitus kuumensi Oilers-leirissä tunteita, sillä Ryan Kesler näytti häiritsevän maalivahti Cam Talbotia. Tilanteessa oli osallisena myös Oilers-puolustaja Darnell Nurse, joten maali hyväksyttiin.

Ensimmäinen jatkoerä pelattiin maaleitta, mutta Perry ratkaisi voiton Ducksille, kun toista jatkoerää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia. Ottelusarjassa ensimmäistä kertaa johtoon siirtynyt Ducks voitti ottelun laukaukset peräti 64−38.

» Lähetä palautetta toimitukselle