Topit ja flopit: Getzlafin tehoilta tasoitti sarjan, Fleury masensi Capitalsin

NHL / Aamuraportti
Ryan Getzlaf laittoi tuulemaan.
Kuva © Getty Images
Ryan Getzlaf jatkoi vahvaa pudotuspelivirettään ja tasoitti neljällä tehopisteellään Ducksin ja Oilersin välisen sarjan. Pittsburgh Penguins väänsi kotonaan runkosarjavoittajan siltaan.

NHL-kaukaloissa tahkottiin pudotuspelikiekkoa kahdella paikkakunnalla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3-2 (Penguins johtaa voitoin 3-1)

Hallitseva Stanley Cup -mestari nousi voiton päähän konferenssifinaalipaikasta ja sysäsi runkosarjan voittaneen Capitalsin tappion päähän kesälomasta, kun Penguins kukisti washingtonilaisvieraansa maalilla.

Ilman aivotärähdyksestä toipuvaa Sidney Crosbya pelannut Penguins saa kiittää voitosta 36 kertaa torjunutta Marc-Andre Fleurya ja kaksi tehopistettä kerännyttä Jake Guentzelia. Kevään pudotuspelien maalipörssiä johtavalla Guentzelilla on nyt kasassa jo kahdeksan täysosumaa yhdeksässä ottelussa.

Fleuryn otteet kirvoittivat kehuja Penguins-päävalmentaja Mike Sullivanilta.

− Hän on nostanut tasoaan tärkeällä hetkellä. Hän on voittava maalivahti, sen hän on osoittanut, Sullivan hehkutti Fleuryn panosta.

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 3-4 je. (Voitot tasan 2-2)

Oilersin ja Ducksin pudotuspelisarja jatkui edelleen vierasjoukkueen komennossa, kun sarjan neljäskin ottelu päättyi vierasvoittoon.

Neljännen väännön sankariksi nousivat neljä tehopistettä mestaroinut Ducks-kapteeni Ryan Getzlaf ja voittomaalin tykittänyt Jakob Silfverberg. Kaksikko on ollut joukkueensa kantavia voimia Oilers-sarjassa: Getzlaf on saalistanut kahdeksan tehopistettä edmontonilaisia vastaan ja Silfverberg on onnistunut maalinteossa jokaisessa joukkueiden neljässä kohtaamisessa.

Oilers sai toiseen kotiotteluunsa mainion alun ja johti kamppailua avasuerän jälkeen jo 2-0, mutta romahti toisessa erässä maalin tappiolle.

Drake Caggiula pelasti öljymiehet kuitenkin jatkoerään tasoitettuaan ottelun kolmannen erän lopulla uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla.

Ruotsalaiskaksikko Oscar Klefbom - Adam Larsson oli vaikeuksissa Ducks-hyökkääjien kanssa omassa päädyssä. Kumpikin jäi ottelussa pisteittä, mutta plus-miinustilasto rumeni Klefbomilla kolmella ja Larssonilla neljällä miinusmerkinnällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle