Topit ja flopit: Bonino nöyryytti Capitalsin miljoonapakkeja

NHL / Aamuraportti
Nick Bonino ehti myös painia.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelien toinen kierros käynnistyi myös Ottawassa ja Washingtonissa. Maalintekijöinä nähtiin erityisesti supertähtiä. Penguinsin Nick Bonino pisti puolestaan Capitalsin "miljoonapakit" solmuun.

Jatkoaika kokoaa myös pudotuspeleissä kierrosten onnistujat ja epäonnistujat - ottelupareittain jaoteltuna.

Capitals-Penguins 2-3 (Penguins johtaa otteluvoitoin 1-0)

Pudotuspelien toistaiseksi odotetuin ja seuratuin kohtaaminen käynnistyi vierasvoitolla. Ottelun pääosaan nousivat maalinteon osalta ensin supertähdet. Molemmat joukkueet ovat menestyneet ennen kaikkea neljän hyvän ketjun ansiosta, mutta ensimmäisen ottelun korkkasivat joukkueiden isoimmat nimet.

Sidney Crosby rokotti Capitalsia kahdesti alle minuutin sisään toisen erän alussa. Kavennusmaalin teki erän lopussa Aleksandr Ovetškin, joten molemmat ykkösnimet ovat nyt onnistuneet maalinteossa.

Kolmas erä oli Capitalsin selkeää hallintaa, kuten iso osa toisestakin erästä. Penguins joutui keskittymään siihen, että se ohjasi peliä laitoihin ja päätyyn sekä koitti iskeä vastahyökkäyksistä, missä se on parhaimmillaan äärimmäisen vaarallinen.

Ilta saikin kotiyleisön kannalta nolon päätöksen, kun useasti aiemminkin nähty laidan kautta pitkällä syötöllä auennut vastahyökkäys vapautti Nick Boninon nokikkain Braden Holtbyn kanssa. Capitals oli tasoittanut pelin tovia aiemmin, mutta nyt pakkipari Brooks Orpik - Kevin Shattenkirk jätti toistensa väliin puolen kentän leveyden tilaa. Bonino kiitti ja kuittasi.

Maalivahti Marc-Andre Fleury oli vahvimmillaan erityisesti kolmannessa erässä. Yhteensä hänelle kertyi ottelussa 33 torjuntaa. Illan erikoisuutena oli se, ettei Penguinsille vihelletty yhtään jäähyä. 

Senators-Rangers 2-1 (Senators johtaa otteluvoitoin 1-0)

Yön toisen kamppailun sankariksi nousi - kukas muu kuin - Erik Karlsson. Senatorsin superpakki napautti kolmannessa erässä kiekon ohi maanmiehensä Henrik Lundqvistin, joka piti siihen asti Rangersia mukana pelissä. Lundqvistille kertyi ottelussa 41 torjuntaa, Craig Andersonille 34.

Rangers oli melkoisen vastaanottavana osapuolena ottelun ensimmäisessä erässä, jossa Lundqvistille kertyi torjunnoista peräti 21, ilman että kiekko meni hänen selkänsä taakse yhtään kertaa.

Rangersin ainokaisen iski Ryan McDonagh ylivoimalla. Tasoitus syntyi myös ylivoimalla. Ryan Dzingelin 1−1-tasoitus oli miehen ensimmäinen maali tämän kevään pudotuspeleissä. Myös Karlssonin maali oli hänelle kevään ensimmäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle