Topit ja flopit: Game seveneiltä vältyttiin - Capitals ja Senators varmistivat jatkoonmenot

NHL / Aamuraportti
Kuudes ottelu päättyi Ottawa Senatorsin juhliin.
Kuva © Getty Images
Ensimmäisen pudotuspelikierroksen viimeisetkin jatkoonmenijät saatiin selville, kun Washington Capitals ja Ottawa Senators raivasivat tiensä toiselle kierrokselle kuudensissa peleissä. Jatkoaika tarttui yön tärkeimpiin tapahtumiin ja nosti esiin onnistujia sekä epäonnistujia.

Maple Leafs-Capitals 1-2 (Capitals jatkoon voitoin 4-2)

Urheasti taistellut Toronto Maple Leafs ei kyennyt valmentaja Mike Babcockin edellisten päivien psyykkauksista huolimatta kiusaamaan enempää kuskin paikalle päässyttä Washington Capitalsia.

Myös kuudennessa pelissä pääosissa olivat maalivahdit. Tilanteita toki tuli molempiin päihin, mutta Capitalsin Braden Holtby sekä Maple Leafsin Frederik Andersen pitivät torjunnoillaan huolen siitä, etteivät maaliverkot pöllynneet samaan tahtiin kuin sarjan ensimmäisissä kamppailuissa.

Hanat aukesivat vasta päätöserässä, kun Auston Matthews pääsi onnekkaasti Capitalsin päädystä pompanneeseen kiekkoon ensimmäisenä ja taituroi sen ohi Holtbyn.

Capitalsin tasoitus tuli, kun ottelua oli pelaamatta reilu seitsemän minuuttia. Ruotsalaishyökkääjä Marcus Johansson murtautui vahvan hyökkäyksen päätteeksi maalin eteen ja tuikkasi kiekon ohi Andersenin. Varsinainen peliaika ei enempää maaleja tarjonnut.

Jatkoerä oli täysin vierasjoukkue Capitalsin vyörytystä, eikä torontolaisille juurikaan siunaantunut maalipaikkoja. Tasoitusmaalin iskenyt Johansson nousi lopulta ottelun ratkaisijaksi ohjattuaan Justin Williamsin laukoman kiekon maaliin.

Sarja oli kaikkinensa todella huima, eikä Maple Leafsilla ole mitään syytä vaipua masennustilaan, sillä heidän aikansa koittaa vielä aivan varmasti. Capitals jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Senators-Bruins 3-2 je. (Senators jatkoon voitoin 4-2)

Suuria tunteita ja hienoa taistelua sisältänyt Senatorsin ja Bruinsin välinen ottelusarja tuli päätökseen kuudennessa pelissä. Senators hyödynsi tehokkaasti siipirikkoisen Bruinsin kapean pelaajamateriaalin ja iski laajalla rintamalla vastaan.

Varsinainen peliaika jäi tilanteeseen 2-2, ja edessä oli jatkoerä.

Jatkoerää oli ehditty pelata reilu kuusi minuuttia, kun Bruins-hyökkääjä David Pastrnak sortui hölmöön kiinnipitämisrangaistukseen. Senators ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Toisesta ottelusta mieleen jäänyt ylivoimakuvio puri tälläkin kertaan, kun tunteikkaan paluun sarjaan tehnyt Clarke MacArthur naulasi maalin edestä ratkaisuosuman. Syöttäjiksi merkittiin kahden pisteen iltaa viettäneet Derick Brassard (1+1) sekä Bobby Ryan (0+2).

Sarjan dynaamisin pelaaja oli eittämättä Senators-kapteeni Erik Karlsson, joka jakeli toinen toistaan ällistyttäviä syöttöjä keräten sarjassa tehot 0+6.

Bruinsin maalilla Tuukka Rask venyi lukuisia kertoja huipputorjuntoihin, mutta hutera puolustus antoi lopulta liikaa siimaa Senatorsille. Ilonaiheita kuitenkin toi nuoren Bruins-puolustajan Charlie McAvoyn hienot otteet alakerrassa. Tehoja kertyi ennakkoluulottomasti pelanneelle vasta 19-vuotiaalle debytantille mainiot 0+3. Senators jatkaa toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle