Topit ja flopit: Rinne lähetti Blackhawksin laulukuoroon, Lehkonen loisti Bell Centressä

NHL / Aamuraportti
Pekka Rinne oli suuressa roolissa Blackhawksin kaatamisessa.
Kuva © Getty Images

NHL-kaukaloissa tahkottiin jälleen pudotuspelikiekkoa. Jatkoaika perkasi läpi yön tapahtumat nostaen esiin onnistujat sekä epäonnistujat.

Canadiens-Rangers 2−3 je. (otteluvoitot 2−3)

Artturi Lehkosen maali ja syöttöpiste eivät lopulta riittäneet Canadiensille, vaan Rangers ryösti tärkeän vierasvoiton vieden sarjan katkolle New Yorkiin.

Ottelun ratkaisi ensimmäisessä jatkoerässä Mika Zibanejad. Ruotsalaishyökkääjä saalisti myös syöttöpisteen Jesper Fastin 1−1-tasoitusmaaliin.

Ottelu oli tasainen ja tilanteita luotiin molempiin päätyihin. Maalivahdit Carey Price ja Henrik Lundqvist olivat totutun hyviä ja pitivät ottelun vähämaalisena.

Penguins-Blue Jackets 5−2 (Penguins jatkoon voitoin 4−1)

Blue Jackets oli lopulta kevyttä kauraa hallitsevan mestarin käsittelyssä, pudoten jo viidessä ottelussa.

Viidennen ottelun hahmoja olivat 3 pistettä mieheen iskeneet Jevgeni Malkin ja Phil Kessel sekä kahdesti maalannut Bryan Rust. Myös Penguins-vahti Marc-Andre Fleury oli vahva torjuen 51 laukauksesta 49.

Penguins meni toisen erän alussa jo 3−0-johtoon, mutta Blue Jackets taisteli itsensä maalin päähän. Kiri katkesi kuitenkin ruotsalaishyökkääjä Alexander Wennbergin tyhmään jäähyyn, jonka aikana Sidney Crosby niittasi taululle 4−2-lukemat.

Predators-Blackhawks 4−1 (Predators jatkoon voitoin 4−0)

Pekka Rinne joukkueineen järjesti pudotuspelikevään tähän saakka kovimman yllätyksen, kun se lähetti Läntisen konferenssin voittaneen Blackhawksin kesälomille jo neljässä ottelussa. Rinne itse oli ratkaisevan ottelun hahmoja torjuen 31 laukauksesta 30.

Blackhawksia lomille lähettämässä olivat myös kahdesti osunut sveitsiläispuolustaja Roman Josi, ja tehot 1+1 iskenyt kanadalaissentteri Colton Sissons.

Chicagolaisten johtotähdet eivät päässeet tässäkään ottelussa omalle tasolleen, vaikka Jonathan Toews maalinteossa onnistuikin. Se oli kuitenkin laiha lohtu ja maali oli Toewsin toinen tehopiste koko sarjassa. Patrick Kane-Artemi Panarin-akselikin onnistui sarjassa maalinteossa vain kerran.

Oilers-Sharks 4-3 je. (otteluvoitot 3-2)

Edmonton Oilers nousi voiton päähän jatkopaikasta, kun se nujersi San Jose Sharksin kotijäällään. Kotijoukkueen sankariksi nousi kesken kauden Montrealista hankittu David Desharnais.

Sharks johti ottelua kahdella maalilla vielä toisen erän lopulla, mutta Oilersin kaksi peräkkäistä maalia veivät kamppailun jatkoerään, jossa ratkaisu nähtiin.

Raporttia muokattu klo 9.40: Lisätty kappale Oilers-Sharks-ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle