Topit ja flopit: Bobby Ryan ratkaisi voiton Senatorsille, Maple Leafs nujersi jälleen Capitalsin

NHL / Aamuraportti
Bobby Ryan juhli jatkoerässä tullutta ratkaisumaaliaan.
Bobby Ryanista leivottiin lopulta kyseenalainen ratkaisija Ottawa Senatorsin ja Boston Bruinsin välisessä taistossa. Toronto Maple Leafs sen sijaan jaksoi jälleen ihmetyttää, Washington Capitals kaatui toistamiseen hienon taistelun jälkeen jatkoerässä. Jatkoaika perkasi läpi kohokohdat ja nosti esiin sankarit sekä epäonnistujat.

NHL:n pudotuspelit tarjosivat neljä ottelua, joista kaikki päätyi jatkoeriin. Lisäksi jokaisessa ottelussa joku joukkue menetti vähintään kahden maalin johtoaseman.

Maple Leafs-Capitals 4-3 je (otteluvoitot 2-1)

Hurjalla itseluottamuksella pelannut Maple Leafs kukisti maalipaikkoja tuhlanneen Capitalsin kotihallissaan Air Canada Centerissä jatkoerässä maalein 4-3. Ottelun ratkaisun ohjasi hyökkääjä Tyler Bozak jatkoerän lopussa. Maple Leafs johtaa nyt sensaatiomaisesti sarjaa 2-1.

Capitalsin pelaajat voivat katsoa itseään peiliin. Joukkueella oli lukuisia maalipaikkoja ja ylivoimamahdollisuuksia paketoida ottelu lopullisesti, mutta viimeistely ontui. Maple Leafs -vahti Frederik Andersen otti kamppailussa tärkeitä torjuntoja tärkeillä hetkillä.

Kamppailun tehokkaimpia olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Maple Leafsin Auston Matthews (1+1) sekä Morgan Rielly (0+2). Sentteri Niclas Bäckström (1+1) sekä T. J Oshie (0+2) olivat vieraiden parhaimmistoa.

Senators-Bruins 4-3 je (otteluvoitot 2-1)

Bobby Ryan nousi Ottawa Senatorsin sankariksi, kun joukkue haki kotiedun takaisin Bostonista ottamalla Bruinsista tärkeän 4−3-vierasvoiton ensimmäisessä jatkoerässä. Ryanin ratkaisumaali haiskahti paitsiolta, mutta osuma hyväksyttiin. Erik Karlsson syötti kaksi Senatorsin neljästä maalista.

Senators karkasi ottelussa jo 3−0-vierasjohtoon, kun Mike Hoffman onnistui ohittamaan Tuukka Raskin kahdesti ja Derick Brassard kertaalleen reilussa 23 minuutissa.

Bruins nousi ottelun toisessa erässä vielä tasoihin, kun Noel Acciari ja David Backes onnistuivat 42 sekunnin sisään tekemään maalit mieheen. 3−3-tasoitusmaalin iski David Pastrnak kevään ensimmäisellään ylivoimalla tulokaspuolustaja Charlie McAvoyn syötöstä.

Flames-Ducks 4-5 je (otteluvoitot 0-3)

Anaheim Ducks nousi jatkoerävoittoon 5−4-lukemin Calgary Flamesista oltuaan jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa toisessa erässä. Voittomaalin Ducksille ohjasi Corey Perry jatkoerän toisella peliminuutilla.

Flames karkasi ottelun ensimmäisellä puolikkaalla jo 4−1-johtoon Michael Stonen, Sam Bennettin, Kris Versteegin ja Sean Monahanin maaleilla, mutta tämä ei riittänyt voittoon asti.

Vierasjoukkueen kiri alkoi toisen erän lopulla, kun puolustaja Shea Theodore napautti kiekon helpohkosti ohi Brian Elliottin. 3−4-kavennus syntyi kolmannen erän puolivälissä, kun Nate Thompson ohjasi Hampus Lindholmin vedon yläriman korkeudelta maaliin.

Ducksin tasoituksesta vastasi illan toisellaan Theodore. Puolustajan painava rannelaukaus painui siniviivasta ohi maskissa olleen Elliottin.

Predators-Blackhawks 3-2 je (otteluvoitot 3-0)

Nashville Predators otti jo kolmannen voittonsa Chicago Blackhawksista pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tällä kertaa Pekka Rinne ei torjunut nollapeliä saati syöttänyt yhtään maalia, mutta takasi joukkueelleen 3−2-voiton jatkoerässä 34 torjunnallaan.

Rinteen historiallinen, yli 140 minuuttia lopulta kestänyt nollaputki katkesi toiseen erään, kun Dennis Rasmussen vei Blackhawksin 1−0-johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Patrick Kane yllätti suomalaisen ja vei vieraat jo kahden maalin verran edelle.

Kolmannessa erässä Predatorsin koko ottelun ajan annettu paine tuotti tulosta, kun Filip Forsberg nosti kahdella maalillaan kotijoukkueen tasoihin. Ottelu ratkesi lopulta ensimmäisen jatkoerän lopulla, kun Kevin Fiala harhautti maalinkulmalta Corey Crawfordin ja iski kiekon tyhjiin. Yhtä vaihtoa aiemmin Fiala oli missannut huippumaalintekopaikan.

Juttua päivitetty klo 8.35: Lisätty koosteet Predators-Blackhawks- ja Flames-Ducks-otteluista.