Topit ja flopit: Artturi Lehkoselle uran ensimmäinen - Jake Guentzel Penguinsin sankari

NHL / Aamuraportti
Artturi Lehkonen sai tuulettaa pudotuspeliuransa ensimmäistä maalia makeassa paikassa.
NHL-kierroksella St. Louis Blues otti jo kolmannen voittonsa Minnesota Wildista. Pittsburgh Penguins otti tukevan otteen jatkopaikkaan. Montreal Canadiens riisti kotiedun takaisin NY Rangersilta.

Blues-Wild 3-1 (otteluvoitot 3-0)

Suomalaisedusteinen Minnesota Wild on ajautunut tukalaan paikkaan, sillä St. Louis Blues otti Wildia vastaan jo kolmannen voiton yhtä moneen peliin. Tällä kertaa Blues voitti 3-1-lukemin. Jaden Schwartz teki jo toisessa ottelussa putkeen joukkueensa voittomaalin.

Bluesin sankari tässä ja kahdessa edellisessä pelissä on ollut maalivahti Jake Allen. Allenin kykyjä on useampaan otteeseen jo epäily, mutta maalivahti on päästänyt yhteensä kolme maalia kolmeen ensimmäiseen pudotuspeliotteluun ja torjunut voitot torjuntaprosentilla 97,4.

Wild on kärsinyt tehottomuudesta. Siinä, missä runkosarjassa suomalaiset takoivat pisteitä, on nyt ollut hiljaisempaa. Zach Parise on ollut kaikissa Wildin maaleissa mukana. Tässä pelissä Parise syötti Charlie Coylen tekemän maalin toisessa erässä.

Rangers-Canadiens 1-3 (otteluvoitot 1-2)

Maalivahdit olivat jälleen ottelun tähtiä Rangersin ja Canadiensin välisessä ottelussa. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa lähes 40 minuuttia. Artturi Lehkosen uran ensimmäinen pudotuspelimaali vei Canadiensin ylivoimalla 1-0 johtoon aivan toisen erän lopulla.

Rangersin kiri jäi kolmannessa erässä vaisuksi ja Canadiens käytti omat paikkansa tehokkaasti. Shea Weberin ylivoimamaali vei vieraat 2-0 johtoon ja Aleksandr Radulov sammutti hallin valot upealla 3-0 osumallaan. Brady Skjein maali kolmannen erän loppuhetkillä oli laiha lohtu Rangersille.

Sarjassa 2-1-johtoon edennyt Canadiens piti Rangersin hyökkääjät hyvin kurissa, kotijoukkue onnistui laukomaan koko ottelussa vain 18 kertaa.

Blue Jackets-Penguins 4-5 je. (otteluvoitot 0-3)

Pittsburgh Penguins otti tukevan otteen jatkopaikasta kaatamalla Columbus Blue Jacketsin 5-4-lukemin jatkoerän jälkeen. Penguins johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-0.

Vierasjoukkueen voiton pääarkkitehtinä toimi tulokashyökkääjä Jake Guentzel, joka iski hattutempun. Kaksi nuorukaisen maaleista syntyi varsinaisella peliajalla ja kolmas ensimmäisessä jatkoerässä Sidney Crosbyn syötöstä. Kahdesta muusta maalista vastasi Bryan Rust.

Blue Jackets sai otteluun huippustartin, kun kotijoukkue johti peliä jo avauserän jälkeen 3-1-lukemin Zach Werenskin yhdellä, sekä Cam Atkinsonin kahdella osumalla. Penguins nousi takaa aina ohi, mutta Brandon Dubinsky vei ottelun jatkoerään, jossa lopullinen ratkaisu syntyi.

Oilers-Sharks 1-0 (otteluvoitot 2-1)

Edmonton Oilers ryösti San Jose Sharksin vieraana kolmannen ottelun äärimmäisen tiukan väännön jälkeen. "Shark-tankissa" pelatun kamppilun ratkaisijaksi nousi kuumaan pudotuspelivireeseen äitynyt hyökkääjä Zach Kassian, joka onnistui katkaisemaan päätöserässä Sharks-puolustaja David Schlemkon löperön purkukiekon ja nostamaan sen rystyltä ohi Martin Jonesin

Taisto oli erittäin fyysinen ja tarkka. Etenkin kotijoukkue Sharksin puolelta kovimpia taklaajia olivat Patrick Marleau (7), Tomas Hertl (7) sekä alempien ketjujen Timo Meier, jolle taklauksia kertyi peräti yhdeksän kappaletta.

Oilersin maalilla Cam Talbot oli vakuuttavassa vireessä. Ottelun ykköstähdeksi valitulle Talbotille kertyi torjuntoja 23.

Juttuun päivitetty ottelu Edmonton Oilersin ja San Jose Sharksin välillä klo 11.55.