Topit ja flopit: Pekka Rinne nollasi tylysti Blackhawksin

NHL / Aamuraportti
Pekka Rinteen maalilla riitti liikennettä.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafs shokeerasi Washington Capitalsin kotiyleisön, mutta joutui taipumaan jatkoajalla. Nashville Predators teki seurahistoriaa Chicagossa. Kuriton Calgary Flames taipui Anaheim Ducksin käsittelyssä.

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on käynnissä. Jatkoaika kokoaa kaikkien otteluiden kohokohdat, erikoisuudet ja epäonnistumiset.

Capitals-Maple Leafs 3-2 ja. (otteluvoitot 1-0)

Washington Capitalsin nelosketjun Tom Wilson nousi ratkaisijaksi upealla jatkoaikalaukauksellaan ottelusarjan ensimmäisessä pelissä Maple Leafsia vastaan. Ottelun alkua hallitsi vierasjoukkue, jonka ennakkoluulottomat nuoret pakottivat Capitalsin pelaajat useisiin virheisiin ja kiekonmenetyksiin.

Mitch Marner ja Jake Gardiner veivät ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella Leafsin jo 2−0-johtoon.

Tämä ei kuitenkaan kestänyt, kun Capitals terävöitti peliään huolellisemmaksi. Justin Williams maalasi kahdesti vieden ottelun jatkoajalle. Wilsonin maali syntyi ensimmäisen jatkoerän kuudennella minuutilla.

Ottelun mielenkiintoinen piirre oli tarkkaan reagoitu peluutus. Leafsin Mike Babcock yritti peluuttaa Nazem Kadrin ketjua Nicklas Bäckströmin ykkösketjua vastaan, mutta viimeisen vaihto-oikeuden pitänyt Barry Trotz muutti tahtia peluuttamalla Bäckströmiä enemmän Auston Matthewsin kenttää vastaan.

Capitalsin antisankareita olivat alussa molempien Leafs-maalien aikana kentällä ollut Brooks Orpik sekä ajoittain lepsusti pelanneet Aleksandr Ovetškin ja Jevgeni Kuznetsov. Heille sattui kaatumisia ja kiekonmenetyksiä. Myös Leafsin alempien ketjujen panos jäi vähäiseksi ja selkeästi Capitalsin vastaavasta tasosta.

Blackhawks-Predators 0-1 (otteluvoitot 0-1)

Ykköstähdeksi valittu Pekka Rinne oli vireessä Nashville Predatorsin maalilla, kun joukkue haki niukkaakin niukemman 1−0-vierasvoiton Chicagosta. Blackhawks hallitsi ottelua, mutta Rinne torjui kaikki kotijoukkueen 29 laukausta.

Predatorsin ainoasta maalista vastasi runkosarjassa 31 maalia takonut Viktor Arvidsson, joka ohjasi Filip Forsbergin laukauksen ohi Corey Crawfordin.

NHL-urallaan 48 pudotuspeliä pelanneelle ja 22 voittoa torjuneelle Rinteelle nollapeli oli vasta uran toinen pudotuspeleissä. Edellinen tuli kevään 2012 pudotuspeleissä. Lisäksi tämä oli Predatorsin seurahistorian ensimmäinen nollapeli vieraskentällä.

Blackhawks aloitti ottelun hyvin, mutta ensimmäisen erän viimeisen 14 minuutin aikana kotijoukkue ei saanut aikaiseksi laukaustakaan Predatorsin maalia. Toisen ja kolmannen erän aikana hieman nuhaisesti esiintynyt kotijoukkue laukoi 23 kertaa kohti Rinnettä.

Blackhawksin supertähti Patrick Kane laukoi ottelussa yhteensä kuudesti, mutta ruuti oli märkää jenkkihyökkääjän pyssyssä.

Ducks-Flames 3-2 (otteluvoitot 1-0)

Anaheim Ducks kaatoi pudotuspelisarjan ensimmäisessä ottelussa Calgary Flamesin kotijäällään niukasti 3−2-lukemin. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Rickard Rakell ja Jakob Silfverberg iskivät maalit mieheen neljän minuutin sisään.

Ennen Ducksin tekemiä maaleja oli Flames siirtynyt ottelussa Sam Bennettin maalilla johtoon, mutta turhat jäähyt käänsivät otteen kotijoukkueelle. Kurittomuus oli koko ottelun suurin ongelma vierailla, sillä Flames otti ottelussa seitsemän kahden minuutin jäähyä. Ducks viimeisteli ottelussa lopulta kaksi ylivoimamaalia.

Flamesilla oli ottelun kahden viimeisen minuutin aikana loistava mahdollisuus tulla tasoihin, kun joukkue pääsi pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa. Ducksin alivoima maalivahti John Gibsonin johdolla piti kuitenkin vieraat poissa maalinteosta, joten jatkoeriin ei ottelussa lähdetty.

Juttua muokattu 14.4.2017 klo 8.40: Lisätty Ducksin ja Flamesin välisen ottelun kohokohdat.

» Lähetä palautetta toimitukselle