Topit ja flopit: Nylanderin veljekset vastakkain, Lehkonen osui kahdesti

NHL / Aamuraportti
Alexander Nylander teki NHL-debyyttinsä Sabresin paidassa.
William ja Alexander Nylander kohtasivat ensimmäistä kertaa NHL:ssä, Artturi Lehkonen onnistui maalinteossa kahdesti ja Ottawa Senators kärsi jo viiden peräkkäisen tappion Detroitissa. Jatkoaika kokosi tuttuun tapaan kierroksen onnistumiset, epäonnistumiset sekä joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit

Artturi LehkonenMontreal Canadiens

Lehkonen onnistui toisessa erässä maalinteossa kahdesti ja johdatti Montrealin helpohkoon 4−1-voittoon Florida Panthersin vieraana. Lehkonen valittiin myös ottelun ykköstähdeksi. Voitolla Canadiens varmisti Atlantin divisioonan voiton. Joukkue kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella New York Rangersin.

Auston MatthewsToronto Maple Leafs

Auston Matthews jatkoi maanantaina siitä, mihin jäi lauantain Detroit Red Wings -ottelussa. Maple Leafs takoi taululle 3−0-lukemat jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Matthews vastasi joukkueensa toisesta maalista.

Maali oli Matthewsille kauden 39., ja samalla miehestä tuli NHL-historian eniten maaleja tehnyt yhdysvaltalainen tulokas. Vanha ennätys oli Neal Brotenin nimissä kaudelta 1981-1982. Matthewsin maali nosti miehen 68 tehopisteeseen, joka vuorostaan rikkoi Maple Leafsin tulokkaiden piste-ennätyksen. Entinen ennätys (67 pistettä) oli Peter Ihnacakin nimissä kaudelta 1982-1983.

Nylanderin veljekset vastakkain

William Nylander on ollut iso osa Maple Leafsin menestystä tällä kaudella.  Ruotsalainen on kerännyt 76 ottelussa 59 tehopistettä. Maanantaina kaukalossa nähtiin kaksi Nylanderia, kun Alexander Nylander teki NHL-debyyttinsä Buffalo Sabresin paidassa.

Sabres-valmentaja Dan Bylsma kertoi medialle ennen ottelua, että veljesten kohtaaminen oli suunniteltu juttu. Williamin Maple Leafs oli veljesten ensimmäisessä kohtaamisessa niskan päällä ja voitti ottelun lopulta lukemin 4-2.

Flopit

Senatorsin tappioputkelle jatkoa

Ottawa Senatorsin heikot otteet jatkuivat Detroit Red Wingsia vastaan. Joukkue taisteli hienolla kirillä itselleen yhden pisteen, mutta hävisi voittomaalikilpailuun venyneen ottelun lopulta 5-4. Senators on nyt hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Joukkue on Atlantin divisioonan kolmannella sijalla 92 pisteellä, mutta Boston Bruins (92) ja Tampa Bay Lightning (88) ovat iskuetäisyydellä.

Robin LehnerBuffalo Sabres

Ruotsalaismaalivahdin ilta oli harvinaisen lyhyt. Lehner päästi ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme laukausta selkänsä taakse ja teki tilaa toiselle ruotsalaiselle, Anders Nilssonille. Lehnerin torjuntaprosentiksi merkittin hävettävän huono 40.

Sabresin kausi päättyy runkosarjaan, mutta Lehner on pelannut henkilökohtaisella tasolla kohtuullisen kauden. 56 pelatusta ottelusta on irronnut 22 voittoa ja miehen torjuntaprosentti koko kauden osalta on hiukan päälle 92%.