NHL-kierroksen topit ja flopit: Pennsylvanian herruus Flyersille - Mason ohittamaton

NHL / Aamuraportti
Flyers juhli Claude Giroux´n johdolla.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella Philadelphia Flyers oli terävänä Pittsburgh Penguinsia vastaan ja tuotti hallitsevalle mestarille toisen peräkkäisen tappion. Bruins puolestaan katkaisi Flamesin voittoputken. Jatkoaika kokosi tuttuun tyyliinsä lyhyen kierroksen onnistumiset, epäonnistumiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Philadelphia Flyers

Kolmen ottelun mittainen tappioputki on nyt historiaa, kun Penguins kaatui tylysti lukemin 4-0. Yhteensä kahdeksan pelaajaa pääsi ottelussa tehopisteille - kapteeni Claude Giroux etunenässä, joka iski Flyersin kolmannen maalin. Voiton tärkein takuumies oli kuitenkin 23 laukausta pysäyttänyt ja kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Steve Mason.

Tulikuuma Brad Marchand

Kanadalaishyökkääjä osallistuu tällä hetkellä sitä tahtia Bruinsin tehoiluun, että rohkeimmat ovat puskemassa Brad Marchandia mukaan jopa Hart Trophy -ehdokkaiden joukkoon. Hurjassa vireessä oleva Marchand iski Flamesia vastaan maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Samalla hän siirtyi yksin koko liigan maalipörssin johtoon 36 osumalla.

Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks

Puhuttaessa Ducks-kapteenista, monella tulee mieleen luultavasti se alkukauden löysä ja ympäriinsä surffaileva Ryan Getzlaf, jota ei juuri tehotilastoissa näkynyt. Mutta tällä hetkellä näkyy. Kanadalaissentteri viimeisteli St. Louis Bluesia vastaan voittomaaliksi jääneen osuman alivoimalla ja antoi siihen päälle vielä syötön Rickard Rakellin tekemään avausmaaliin. Getzlaf on nyt viimeisessä viidessä ottelussa tehnyt tehot 3+6.

Flopit

Calgary Flames

Peräti kymmenen ottelun mittainen voittoputki katkesi nololla tavalla kotiottelussa Boston Bruinsia vastaan. Flamesin ykkösmaalivahti Brian Elliott oli tästä kamppailusta sivussa sairastumisen vuoksi, joten torjuntavastuun sai Chad Johnson. Flames laukoi toisessa päässä torjunutta Anton Khudobinia kohti vain 23 vetoa. Myös ylivoimalla homma tökki, vaikka joukkue pääsi pyörittämään sitä kolmesti.

Pittsburgh Penguinsin puolustus

Pingviinilauma kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, mutta huolestuttavampaa on tällä hetkellä joukkueen alakerta. Se suorastaan huutaa luottopuolustaja Kris Letangia palaamaan kehiin loukkaantumisilta. Puolustuksen uusilla nimillä Mark Streitilla ja Ron Hainseylla on ollut hankaluuksia päästä sisään Penguinsin pelityyliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle