NHL-kierroksen topit ja flopit: Kari Lehtonen torjui Capitalsin kumoon, Joe Thorntonille 1000. syöttö

NHL / Aamuraportti
Kari Lehtonen toimi Capitalsin pysäyttäjänä.
Kuva © Getty Images
Syöttökone Joe Thornton oli yksi sankareista yön NHL-kierroksella. Stars katkaisi Capitalsin 15 ottelun kotivoittoputken. Jatkoaika listasi yhteen myös kierroksen muutkin onnistumiset, epäonnistumiset sekä joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit

Joe Thornton, San Jose Sharks

Toinen Sharksin partaveikoista ylsi hienoon saavutukseen, kun yksi liigan parhaista syöttelijöistä sai kasaan uransa tuhannennen syöttöpisteensä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Thornton on sijalla 13 kaikkien aikojen syöttötilastossa. Sharks voitti tiukan kamppailun lukemin 3-2 kapteeni Joe Pavelskin tehtyä kaksi maalia.

Kari Lehtosen ja Antti Raannan voitokkaat illat

Lehtonen urakoi maalillaan peräti 42 torjunnan edestä, kun Dallas Stars haki harvinaiset vieraspisteet Washington Capitalsin kotihallista Verizon Centeristä lukemin 2-4. Kotitappio oli Capitalsin ensimmäinen sitten joulukuun 29. päivä. Lehtonen valittiin ottelun ykköstähdeksi. 

Antti Raanta puolestaan pysäytti kaikki 38 laukausta ja nappasi kauden 13 voittonsa ja kolmannen nollapelinsä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Ainoan maalin teki lopulta jatkoerässä New York Rangers -hyökkääjä Mika Zibanejad läpiajosta.

Alexandre Burrows, Ottawa Senators

Siirtorajalla Senatorsiin kaupattu kanadalaishyökkääjä on sopeutunut mainiosti uuteen seuraan - kolmen ottelun jälkeen tehot 3+1. Boston Bruinsia vastaan Burrows sai tililleen maalin ja syötön. Voitto oli Senatorsille jo kolmas peräkkäinen.

Flopit

Braden Holtby, Washington Capitals

Kanadalaisvahti päätettiin vetää vaihtoon toisessa erässä päästettyään kolme maalia selän taakse ja torjuttuaan vaan kahdeksan kertaa. Kaikista kolmesta Holtbya ei voida syyttää, sen verran laiskaa oli Capitalsin puolustaminen Starsia vastaan. Samalla katkesi Capitalsin 15 ottelun kotivoittoputki. Dallas Stars tuntuu edelleen olevan melkoinen peikko Holtbylle, jolla ei vielä voittoa teksasilaisista ole.

Patrik Laineen viivapelaaminen

Suomalaishyökkääjä saa ottaa kontolleen Mikkel Bödkerin tekemän alivoimamaalin, sen verran huolimatonta oli Laineen pelaaminen Jets-ylivoimassa. Laine pysäytti rännistä tulleen kiekon ja lähti pelaamaan sitä poikittain puolustaja Jacob Trouballe - Bödker haistoi syötön, katkaisi sen ja polki läpiajoon tehden Sharksille 2−1-johtomaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle