NHL-kierroksen topit ja flopit: Sharks voittoon Burnsin johdolla, Rask nollasi Canadiensin

NHL / Aamuraportti
Brent Burns oli jälleen hurjana.
Brent Burns ja Roman Josi pitivät puolustajien osalta huolen siitä, että maaliverkot heiluivat yön NHL-kierroksella tiuhaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistujat, epäonnistujat sekä joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit

Brent Burnsille 24 maalia täyteen

Ylistyssanat alkavat käydä vähiin tämän parrakkaan puolustajan kohdalla, sen verran kovaa jälkeä Brent Burns on tällä kaudella tehnyt. San Jose Sharksin ja New Jersey Devilsin välisessä kamppailussa Burns naulasi kaksi maalia ja laukoi siihen päällekin vielä Cory Schneideria kohti huimat 11 kertaa. Sharks voitti kamppailun 4-1 ja katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa.

Tuukka Rask, Boston Bruins

Kauden kuudes nollapeli vaati 25 torjuntaa ja kaiken kukkuraksi vielä arkkivihollista Montreal Canadiensia vastaan. Rask on nyt yhden nollapelin tilaston ykkösmiehiä Braden Holtbya sekä Peter Budaj´ta perässä. Loistava 4−0-voitto vankisti Bruinsin seitsemättä sijaa itäisessä konferenssissa.

Syöttökone Mikko Koivu

Vahva suoritus jälleen Minnesota Wildin kapteenilta. Ensimmäisessä erässä Koivun lavasta lähti kaksi aivan maagista syöttöä, joista Mikael Granlundilla ja Nino Niederreiterilla oli varsin helppo työ iskeä kiekko verkon perukoille. Tehot 0+2 ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan tehnyt Koivu valittiin ottelun ykköstähdeksi, Zach Pariselle (2+0) myös kahden pisteen ilta.

Flopit

Gustav Nyquistin sikailu

Detroit Red Wingsin ruotsalaishyökkääjän yläkerta pimeni ottelussa Minnesota Wildia vastaan ensimmäisen erän loppupuolella. Wild-puolustaja Jared Spurgeon tönäisi ensiksi Nyquistin laitaväännössä kumoon. Ylös noustuaan Red Wings -peluri huitaisi kostolta näyttäneessä tilanteessa Spurgeonia pahannäköisesti mailalla kasvoihin. Tuomio oli 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, mutta jälkiseuraamuksilta tuskin vältytään.

Starsin kolmas erä

Moni Dallas Stars -kannattaja ajatteli varmasti kahden erän jälkeen, että tulossa on maukkaat vieraspisteet Nashville Predatorsin kotiareenalta Starsin johtaessa ottelua siinä vaiheessa 1-3. Mutta mitä vielä. Löysästi ja laiskasti päätöserän pelannut Stars-ryhmä päästi lopulta neljä maalia omiin häviten ottelun nolosti 5-3. Predatorsin tehomiehinä häärivät kaksi maalia iskenyt Roman Josi sekä kaksi syöttöä saanut ja uransa 300. pisteensä saalistanut P.K. Subban

Carey Pricen nykyvire

Synkkä on ollut putki maailman parhaalla maalivahdilla viimeisessä kolmessa pelissä - jälleen neljä kiekkoa selän taakse. Vaikka puolustukseltakaan ei ole juuri apuja herunut, niin totuus on se, ettei Carey Price ole ollut sitä, mitä on totuttu näkemään.