NHL-kierroksen topit ja flopit: Pekka Rinne pysäytti Oilersin, Tampan synkkyys jatkuu

NHL / Aamuraportti
Pekka Rinne torjui tehokkaasti muun muassa Benoit Pouliot'n maalintekoyritykset.
Kuva © Getty Images
Joukkueiden tähtipelaajat olivat esillä yön NHL-kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen suurimmat onnistujat, epäonnistujat ja joukkueiden yksittäiset sankarit

Topit

Pekka Rinne ja 31 torjunnan nollapeli

Pekka Rinne oli muurina lukemin 2-0 päättyneessä voitossa Edmonton Oilersia vastaan ja nappasi vakuuttavalla pelillä kauden toisen nollapelin. Rinne valittiin odotetusti ottelun ykköstähdeksi.

Mike Yeolle lentävä startti Bluesin käskyttäjänä

Koko valmennuksensa uusinut St. Louis Blues oli terävänä mollivoittoisesti esiintynyttä Toronto Maple Leafsia vastaan. Bluesin selvässä 5−1-voitossa maaleista vastasivat Paul Stastny (2+1), Vladimir Tarasenko (1+0), Alexander Steen (1+1) sekä Colton Parayko (1+2). Jori Lehterä pelasi NHL-uransa 200. ottelun ja sai tililleen yhden syöttöpisteen.

Patrick Marleaulle uran 500. maali

San Jose Sharks -hyökkääjä Patrick Marleau iski uransa 500. maalin ja jatkoi huimaa putkeaan Vancouver Canucksin kustannuksella. Syksyllä 38 vuotta täyttävä Marleau on tehnyt nyt viimeisessä viidessä pelissä peräti seitsemän maalia. 

Flopit

Tampa Bay Lightning

Ei vain lähde rullaamaan. Steve Yzermanin käsi haroo jo paniikkinappulaa, kun Ottawa Senators kävi kyykyttämässä itäisen konferenssin hännille valahtanutta Lightning-ryhmää rumasti lukemin 5-2. Huolimattomasti ja kurittomasti puolustanut Lightning antoi Erik Karlssonin (0+3) johtaman Senatorsin huseerata aivan liikaa Andrei Vasilevskin vartioimalla maalilla.

Maple Leafsin puolustus

Jotain ehti tapahtua Toronto Maple Leafsille tähdistöottelutauon aikana, sillä joukkueen omassa päässä on soinut sen jälkeen turhankin tiuhaan. Kahdessa viimeisessä ottelussa reppu on soinut jo 11 kertaa, kun ennen taukoa kolmeen otteluun ei mennyt kuin kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle