NHL-kierroksen topit ja flopit: Mikael Granlund tulikuuma, Patrik Laine maalasi pitkästä aikaa

NHL / Aamuraportti
Mikael Granlund iski maalin St. Louis Bluesia vastaan Jori Lehterän seuratessa vierestä
Suomalaisittain nähtiin mukavia onnistumisia, kun muun muassa Patrik Laine osui tolppien väliin ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen. Lisäksi Dallasista tuttu maalivahtiruletti jatkoi pyörimistään.

Topit

Minnesota Wild jyräsi St. Louis Bluesin, Wildin suomalaiset maalinteossa

Minnesota Wild nappasi toisen voittonsa putkeen, kun joukkue jyräsi St. Louis Bluesin yli 5−1-lukemin. Wildin kaikki kolme suomalaista onnistuivat maalinteossa, kun Erik Haula aloitti maalinteon toisessa erässä ja Mikael Granlund päätti sen kolmannen erän alussa.

Granlund viimeisteli ottelussa tehot 1+1 ja venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Suomalaisten sisäisen pistepörssin ykkönen sai syöttöpisteen Mikko Koivun iskemään 3−1-maaliin toisen erän lopulla.

Winnipeg Jetsin taistelu tuotti tulosta, Patrik Laineelle kahden pisteen ilta

Winnipeg Jets onnistui kääntämään tappioaseman Chicago Blackhawksia vastaan voitoksi kolmannen erän lopulla. Blackhawks johti ottelua reilu neljä minuuttia ennen loppua 3−2-lukemin, mutta Andrew Coppin ja Bryan Littlen pikamaalit käänsivät pelin vieraille. Maali oli Littlelle kuudes edelliseen viiteen peliin. Mark Scheifele viimeisteli 5−3-loppulukemat tyhjiin.

Jets karkasi avauserässä vajaassa minuutissa jo 0−2-johtoon Patrik Laineen ja Shawn Matthiaksen maaleilla, mutta Chicago teki kolme seuraavaa maalia ja nousi ottelussa johtoon.

Winnipeg Jets on voittanut kaikki neljä otteluaan tällä kaudella Chicago Blackhawksia vastaan.

Flopit

Vancouver Canucks ja olematon hyökkäyspeli

Vancouver Canucks taipui tyynenmeren-divisioonan välisten joukkueiden ottelussa Arizona Coyotesille vieraissa 3−0-lukemin. Canucks sai ottelussa ainoastaan 19 laukausta kohti Coyotes-vahti Mike Smithia. Ensimmäinen laukaus kohti maalia vierasjoukkueelta nähtiin pelikellon näyttäessä aikaa 28.12.

Coyotesin ja Canucksin välisessä ottelussa jaettiin yhteensä kuusi minuuttia jäähyjä, ja näistä kaikki vieraille.

Antti Niemelle kolmas synkkä peli putkeen

Dallas Starsin suomalaismaalivahti Antti Niemi torjui kolme vetoa viidestä ensimmäisessä erässä Buffalo Sabresia vastaan, ja tämän jälkeen vantaalainen vaihdettiin pois maalista loppupelin ajaksi. Stars oli ottelussa tappiolla avauserän jälkeen 1−2-lukemin, mutta onnistui kääntämään pelin itselleen 4−3-lukemin Patrick Sharpin kahdella maalilla, Kari Lehtosen 19 torjunnan avittamana.

Julius Honka palasi NHL-kaukaloihin. Honka pelasi vajaat 14 minuuttia ja pääsi tehotilastossa lukemaan +1. Niemi on esiintynyt viimeisessä kolmessa pelaamassaan pelissä yhteensä reilun 71 minuutin ajan ja päästänyt yhteensä 11 maalia 36 laukauksesta.

Chicago Blackhawksin kolmannen erän syväkyykky

Chicago Blackhawks on johtanut kahta edellistä peliään kotiareenallaan kolmanteen erään lähdettäessä ja hävinnyt molemmat. Edellisessä pelissä Tampa Bay Lightningia vastaan Blackhawks hävisi ottelun 2−5-lukemin ja päätöserän lukemin 0-4. Viime yönä Winnipeg Jets haistoi veren ja käänsi pelin oltuaan kahden erän jälkeen tappiolla.