NHL-kierroksen topit ja flopit: Capitals pysäytti Blue Jacketsin voittokulun

NHL / Aamuraportti
Capitals piti Blue Jacketsin pihdeissään.
Kuva © Getty Images
Washington Capitals katkaisi Columbus Blue Jacketsin voittoputken, kun se kukisti sinitakit 5-0. Edmonton Oilers puolestaan haki ensimmäisen vierasvoittonsa Boston Bruinsista 20 vuoteen Patrick Maroonin hattutempun siivittämänä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Patrick Maroon, Edmonton Oilers

Oilersin romuluinen jenkkihyökkääjä iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Boston Bruins kaatui vieraissa 4-3. Oilers ei ollut voittanut Bruinsia sen kotikaukalossa 20 vuoteen, edellinen voitto oli marraskuulta 1996. Myös Ryan Nugent-Hopkins osui kerran.
Colton Sissons, Nashville Predators

Sissons iski Maroonin tavoin NHL-uransa ensimmäisen hattutempun Predatorsin murskatessa Tampa Bay Lightningin 6-1. Sissonsin lisäksi Mike Fisher, Filip Forsberg ja Ryan Ellis onnistuivat kukin kertaalleen maalinteossa. Pekka Rinteelle merkittiin 27 torjuntaa.

Mikko Koivu & Mikael Granlund, Minnesota Wild

Wildin suomalaiskaksikko oli pelipäällä, kun San Jose Sharks kaatui vieraskaukalossa 5-4. Koivu iski ottelussa kaksi maalia, molemmat Granlundin syötöstä. Myös Eric Staal vietti kahden maalin iltaa. Zach Parise onnistui kerran maalinteossa. Kotijoukkueen Joonas Donskoi päätti pitkän kuivan kautensa iskemällä ottelun avausmaalin.

Washington Capitals

Columbus Blue Jacketsin pitkä voittoputki tuli tiensä päähän Capitalsin käsittelyssä. Capitals vyöryi sinitakkien yli kaikkien neljän ketjunsa voimalla. Braden Holtby torjui 29 laukausta ja pelasi kauden neljännen nollapelinsä. Isäntien maaleista vastasivat Daniel Winnik, John Carlson, Nate Schmidt, Andre Burakovsky ja Justin Williams.

Detroit Red Wings

Jared Coreau saalisti NHL-uransa ensimmäisen nollapelin, kun Red Wings kukisti vieraskaukalossa Los Angeles Kingsin 4-0. Coreaun lisäksi Red Wingsin hahmo oli kaksi maalia iskenyt Thomas Vanek. Andreas Athanasiou puolestaan saalisti tehot 1+2.

Flopit:

Tampa Bay Lightning

Lightning oli täysi vastaantulija Nashville Predatorsin käsittelyssä. Predators ratkaisi pelin toisessa erässä, kun se iski kaksi maalia minuutin sisällä ja karkasi 4-1-johtoon. Tyler Johnsonin maali oli isännille laiha lohtu. Ottelun lopussa taululla komeilivat Predatorsin tylyt 6-1-voittolukemat. Lightning on viimeiseen kahteen peliin päästänyt 12 maalia.

Los Angeles Kings

Jeff Zatkoffin iltapuhde ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Zatkoff torjui vain 17 laukausta ja joutui kaivamaan kiekon neljästi selkänsä takaa, kun Kings hävisi Detroit Red Wingsille 4-0. Pahiten onnistuivat Devin Setoguchi ja Tanner Pearson, kummallekin merkittiin tilastoihin tehosaldo -3.

» Lähetä palautetta toimitukselle