NHL-kierroksen topit ja flopit: Matthews ratkaisi juhlavuoden aloituksen

NHL / Aamuraportti
NHL:n 100-vuotisjuhlavuoden avausottelu veti yleisöä Exhibition Stadiumille Torontoon.
Auston Matthews säkenöi NHL:n 100-vuotisjuhlavuoden avausottelussa, Ducks masensi Flyersin jälleen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Matthewsille ikimuistoinen stadionavaus

Patrik Laineen kanssa vahvasti vuoden tulokkaan tittelistä taisteleva Auston Matthews nousi ottelun tähdeksi NHL:n alkaneen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyssä ulkoilmaottelussa. 40148 katsojaa vetäneessä stadionottelussa Toronto Maple Leafs sai vastaansa Detroit Red Wingsin. Matthewsin toinen osuma ratkaisi ottelun lukemin 5–4 Maple Leafsille jatkoajalla.

Ottelun tähdistöön nousi myös Red Wingsin Anthony Mantha, joka keräsi nimiinsä pisteet 2+1. Manthan ensimmäinen osuma toisessa erässä oli ottelun avausmaali ja toinen tasoitti ottelun, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain reilu sekunti. Leo Komarov puolestaan avasi Maple Leafsin maalihanat kolmannen erän alussa.

Gibson torjui Ducksille voiton, Keslerille hattutemppu

John Gibsonin 51 torjuntaa siivitti Anaheim Ducksin 4−3-voittoon voittomaalikisaan venyneessä ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. 51 torjuntaa on Ducksin seurahistorian eniten yhdessä ottelussa otettuja torjuntoja.

Ryan Keslerin uran neljäs hattutemppu oli miehen ensimmäinen Ducks-paidassa.

Chorneyn kauden avausmaali ratkaisi ottelun

Kauden ensimmäinen osuma sattui Taylor Chorneylle oivaan aikaan. Ottelun voittomaaliksi kirjattu osuma kolmannessa erässä toi 2−1-voiton Washington Capitalsille vieraisilla olleesta Ottawa Senatorsista.

Flopit

Flyersin synkkä putki Ducksia vastaan sai jatkoa

Philadelphia Flyers on voittanut Anaheim Ducksin viimeksi joulukuussa 2011, eikä synkälle tilastolle näy loppua. Tappio oli Flyersille Ducksia vastaan jo kahdeksas putkeen, kun Ducks päihitti Flyersin 4–3 voittomaalikisassa.

Ottelun laukaukset menivät ylivoimaisesti Flyersin nimiin lukemin 55–25, mutta se ei tällä kertaa riittänyt huippuvireessä ollutta Gibsonia vastaan.