NHL-kierroksen topit ja flopit: Burnsin laukaus ei anna armoa, Lehkoselle pitkästä aikaa maali

NHL / Aamuraportti
Artturi Lehkosen ja seurakavereiden riemu jäi lyhyeksi.
Kuva © Getty Images
Brent Burns jatkaa hurjaa virettä hurjalla laukauksellaan. Suomalaishyökkääjät Koivu ja Lehkonen saivat nimensä maalisarakkeeseen, mutta joutuivat tyytymään tappioon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Brent Burnsin tykki puhuu

Pitkän jatkosopimuksen solminut 31-vuotias kanadalaispuolustaja on jäähdyttelyn sijaan tulikuuma. Puolustajien pistepörssin kärkimies tykitti ylivoimalla jo kauden kymmenennen osumansa.

Artturi Lehkosen kädet eivät jäätyneet

Canadiensin suomalaistulokas laukoi joukkueensa ainoan maalin, kun itäisen konferenssin kärkijoukkue haki kavennusta kolmannen erän lopussa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Harvalle tulokkaalle annetaan tuollaista vastuuta ja vielä harvempi katkaisee kymmenen ottelun maalittoman putkensa tuollaisessa paikassa.

Flopit

Canadiens-puolustus nukahti pahassa paikassa

Sharks pääsi iskemään niin sanotun pukukoppimaalin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun kiekonmenetyksen jälkeen JoeThornton ja Pavelski pääsivät kaksin maalivahtia vastaan eikä Pavelski erehtynyt etunimikaimansa syötöstä. Sekä Thornton että Pavelski saivat syöttöpisteen myös Burnsin avausmaalin.

Wildin vaikeudet jatkuivat

Mikko Koivun kavennusmaali oli laiha lohtu, kun Wild hävisi voittomaalikilpailussa Flamesille. Tappio oli Wildille kolmas peräkkäinen. Vierasottelun Wild on viimeksi voittanut 14. marraskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle