NHL-kierroksen topit ja flopit: Honka ja Lehterä iskussa, Panthers-potkuista sanasotaa Twitterissä

NHL / Aamuraportti
Julius Hongan kausi on lähtenyt liikkeelle mallikkaasti.
Kuva © Getty Images
Maanantain NHL-kierroksella nähtiin tukku suomalaisten tärkeitä syöttöpisteitä. Lisäksi puhetta aiheuttivat Jordan Staalin loukkaantuminen sekä Gerard Gallantin potkujen jälkipuinti.

Yön NHL-kierroksella pelattiin yhteensä kaksi ottelua. Jatkoaika kokoaa totuttuun tapaan yön NHL-kierroksen kohokohdat sekä epäonnistumiset.

Topit

Lehterälle ja Hongalle pari syöttöä mieheen

Jori Lehterän kangerrellen lähtenyt kausi alkaa muuttua iloksi, sillä suomalaispelaaja näyttää hiljalleen löytävän tehonsa St. Louis Bluesin hyökkäyksessä. Viime viikon kahden maalin ottelua seurasi kaksi ottelua ilman pisteitä, mutta nyt tuloksena oli 0+2 voitto-ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Ensin Lehterä syötti joukkueensa avausmaalin. Jatkoajalla suomalaishyökkääjä nöyryytti Stars-puolustajaa syöttämällä kiekon jalkojen välistä Vladimir Tarasenkolle unelmapaikkaan maalin edustalla. Tarasenko niittasi syötöstä 4−3-voittomaalin.

Samassa ottelussa isoon rooliin nousi myös Julius Honka, jonka syötöt pitivät joukkuetta pistetaistossa ottelun kolmannessa erässä. Ensin Honka alusti joukkueensa 2−2-tasoituksen ja sitten 3−3-tasoituksen.

Oleksiakin "suonenveto"

Starsin avausmaali oli vähintäänkin ällistyttävä, sillä päärooliin nousi puolustavana puolustajana tunnettu Jamie Oleksiak. Aiemmin kaudella vain tehot 1+1 kerännyt kanadalainen piti Bluesin pelaajia pujottelukeppeinään osumaa edeltävässä tilanteessa. Maalia kelaillaan varmasti muutamaan otteeseen jatkossakin.

Kapteeni käskee

Yön toisessa ottelussa tehokkain oli pisteet 1+1 kerännyt John Tavares. Islandersin kapteeni teki ensimmäisen ja syötti toisen 2−1-voittoon jatkoajalla päättyneessä kamppailussa Calgary Flamesia vastaan.

Flopit

Dallas Starsin puolustaminen

Lupaavista kiekollisista suomalaisotteista huolimatta Starsin puolustus on tällä hetkellä iso murheenkryyni. Suomalaisen maalivahtiduon pelaaminen ei ole myöskään aiheuttanut riemunkiljahduksia. Tällä kertaa maaleja pääsi neljä, ja Stars on nyt kolmanneksi eniten maaleja päästänyt joukkue Flamesin ja Philadelphia Flyersin jälkeen.

"Älä lähre sinne"

Gerard Gallantin potkuja puitiin maanantaina urakalla myös Twitterissä. Potkut ovat synnyttäneet paljon myös kritiikkiä seurajohtoa kohtaan.

Panthersin entinen toimitusjohtaja ja valmentaja, nykyisin kommentaattorina toimiva Doug Maclean syytti usean twiitin voimin seuran johtoa huonosta ratkaisusta. Kommentit olivat erikoisia siinä mielessä, että Maclean itse antoi Gallantille potkut ollessaan Blue Jacketsin toimitusjohtajana. Macleanin taival Columbuksessa oli muutenkin tuskainen. Tämä kirvoitti pienen kuittauksen myös Panthersin nykyiseen johtoportaaseen kuuluvalta Doug Cifulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle