Lightning voitti maalivahdin vaihdosta huolimatta − Teräväinen täräytti taas osuman

NHL / Raportti
Ben Bishop vaihdettiin kaksi kertaa pois maalilta.
Tampa Bay Lightningin ja Chicago Blackhawksin toinen kohtaaminen oli viihdyttävä kamppailu. Teuvo Teräväinen iski jälleen maalin, mutta illan puhutuimmaksi tilanteeksi nousi Ben Bishopin mahdollinen loukkaantuminen.

Vuoden 2015 finaalisarjan ensimmäisen ottelun voittanut vierasjoukkue Chicago Blackhawks lähti toiseen kamppailuun ennakkoluulottomalla pelillä. Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, kun molemmat joukkueet rytmittivät hyvin peliään pienillä hidastuksilla ja palautuksilla puolustajiensa kesken. Molemmat joukkueet löivät oman siniviivansa tukkoon ja kiekon kuljettaminen hallitusti hyökkäysalueelle oli molemmille joukkueille vaikea tehtävä. Yksittäisiä tilanteita syntyi kaukalon molempiin päihin.

Erän puolivälissä Lightning pääsi niskan päälle ja se sai kovalla hyökkäysalueen pelinopeudellaan ja hyvin ajoitetuilla taklauksillaan Blackhawksin puolustusta sekaisin. Ansaittu johtomaali ja ottelun avausmaali syntyi ajassa 12.56, kun Cedric Paquette sai päädyssä riistetyn kiekon itselleen siniviivalla, väisti blokkausta yrittäneet Brandon Saadin sekä Jonathan Toewsin ja täräytti kiekon ohi voimattoman Corey Crawfordin. Lightning hallitsi myös erän loppupuolta, vaikka myös vierasjoukkue sai yksittäisiä paikkoja Ben Bishopin vartioimalle maalille.

Teräväinen iski taas

Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät äkkiä, mutta vain hetkeksi. Ensin Andrew Shaw kauhoi kiekon maalinedustalta sisään ja lukemat tasoittuivat. Tilannetta edelsi Blackhawksin kova karvaus ja tarkka pelaaminen siniviivalla. Lightningin puolustus ei kyennyt estämään tarkasti tilanteen pelannutta Shaw'ta, jonka kevään viides maali muutti lukemiksi 1-1.

Toisen maalin teki suomalaisille tuttu kaveri. Ensimmäisessä erässä niukasti peliaikaa saanut Teuvo Teräväinen sai peliaikaa ylivoimalla, ja parin epäonnistuneen kuvion jälkeen Teräväiselle aukeni tilaa hyökkäysalueen oikealla puolella. Suomalaishyökkääjä otti tilan pois ja täräytti Blackhawksin ensimmäistä kertaa tässä ottelussa johtoon (VIDEO).

Teräväisestä tuli ensimmäinen kahdessa ensimmäisessä finaalissa osunut pelaaja sitten vuoden 2009, jolloin vastaavan tempun teki viimeksi Detroit Red Wingsin Justin Abdelkader.

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Blackhawks ehti olla johdossa vain reilut puolitoista minuuttia, kunnes Lightningin kärkäs hyökkäysalueen peli tuotti maalin. Jason Garrison laukoi, ja ruuhkassa vartioinnistaan irronnut Nikita Kutšerov ohjasi kiekon ohi Crawfordin. Hyvin kropallaan mailaansa suojannut venäläishyökkääjä tasoitti pelin ajassa 26.52.

Kotijoukkueen vei uudestaan johtoon upean kevään pelannut Tyler Johnson. Tovia aikaisemmin hienon patjatorjunnan suorittanut Crawford jätti etukulmaan hieman liikaa tilaa, ja Johnsonin laukausi livahti aavistuksen liian helponnäköisesti verkon sisäpuolelle. Johnsonin kevään 13. maali nosti hänet uuteen Lightning-ennätykseen yhden kauden pudotuspelimaaleissa. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-2.

Maalivahdinvaihtoa

Blackhawks tuli kolmannessa erässä vielä kertaalleen tasoihin, kun Brent Seabrookin lämäri yllätti Bishopin. Ennen erän puoliväliä nähtiin ottelussa yllättävä tilanne, kun Bishop vaihdettiin kentältä pois Lightningin päästessä ylivoimalle. Maalille luisteli kakkosvahti Andrei Vasilevski.

Lightning onnistui maalinteossa, kun aiemmin syöttöpisteen napanneen Garrisonin laukaus vei kotijoukkueen ratkaisevan kerran johtoon. Tämän jälkeen Bishop vaihdettiin takaisin maalille, mutta hänet jouduttiin toistamiseen korvaamaan Vasilevskilla muutamaa minuuttia myöhemmin.

Kotijoukkueen osuma jäi ottelun voittomaaliksi ja voitot ovat nyt lukemissa 1-1 ottelusarjan siirtyessä Chicagoon. Lightning-valmentaja Jon Cooper ei ottelun jälkeen suostunut vastaamaan Bishopia koskeviin kysymyksiin. Kanadalaislehdistössä epäillään syyn olevan polvivamma.

Ottelun kohokohdat näet täältä: VIDEO

Vasilevski nappasi pelaamiensa reilun yhdeksän minuutin aikana viisi torjuntaa. Crawfordille torjuntoja kertyi 20. Blackhawksin Teräväinen valittiin ottelun kolmostähdeksi. Hän pelasi ottelussa yhteensä reilut 13 minuuttia. Sarjan kolmas peli pelataan tiistain vastaisena yönä.

TAMPA BAY - CHICAGO 4-3 (otteluvoitot 1-1)