Haula osui kahdesti Golden Knightsin vierasvoitossa − Senatorsin kiri ei riittänyt

NHL / Raportti
Erik Haula (vasemmalla) iski kahdesti kiekon Craig Andersonin taakse.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knights katkaisi kolmen ottelun vierastappioputkensa ja haki tärkeän 5−4-voiton Ottawa Senatorsista. Erik Haula ja Jonathan Marchessault olivat vierasjoukkueen suurimmat sankarit.

Kolmesta peräkkäisestä vierastappiosta ei ollut tietoakaan, kun Vegas Golden Knights saapui Ottawa Senatorsin vieraaksi. Tulokasjoukkue oli kolmannen erän jälkimmäistä puolikasta lukuun ottamatta aktiivisempi osapuoli ja ratkaisi ottelun vahvan maalineduspelin ja tehokkaan ylivoiman turvin.

Golden Knightsin sankareita olivat kaksi maalia iskenyt Erik Haula ja tehot 1+2 kerännyt Jonathan Marchessault. Myös NHL-uransa ensimmäisen voiton torjunut maalivahti Maxime Lagace oli isossa roolissa ja venyi moneen huipputorjuntaan.

Alex Tuch sai Golden Knights -hyökkääjistä eniten peliaikaa ja teki ottelun avausmaalin. Tulokashyökkääjä oli kokonaisuutena erittäin näkyvä ja vaarallinen. Myös tšekkihyökkääjä Tomas Nosek pelasi aktiivisesti ja loi tekopaikkoja, vaikka peliaika jäi vähiin.

Golden Knights teki viidestä maalistaan kolme ylivoimalla. Lisäksi Haula teki ottelun ensimmäisen maalinsa vain kolme sekuntia Senators-jäähyn päättymisen jälkeen.

Ennen illan ottelua Golden Knights oli NHL:n heikoimpia ylivoimajoukkueita, mutta Senatorsia vastaan ylivoima toimi erinomaisesti.

Maalineduspelaaminen isossa roolissa

Lähes kaikki ottelun osumat tehtiin maalin läheltä tai paluukiekoista. Senatorsilta kunnostautuivat maalineduspelissä joukkueen avausmaalin ohjannut Mark Stone ja Alexandre Burrows, joka runnoi itse yhden räkämaalin ja teki hienon maskin Erik Karlssonin laukomaan 4−5-kavennusmaaliin.

Maali oli Burrowsin NHL-uran 400. tehopiste. Golden Knights haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta alkuperäinen tuomio jäi voimaan, ja Golden Knights menetti aikalisänsä.

Haula iski ensimmäisen maalinsa paluukiekosta ja voittomaaliksi jääneen toisen osumansa maalin kulmalta David Perronin hienosta syötöstä. Myös Tuch ja William Karlsson viimeistelivät aivan maalin edestä.

Golden Knights johti Haulan toisen maalin jälkeen jo 5−2, mutta kotijoukkue sai aikaiseksi kunnon kirin. Sekä Marchessaultilla että Karlssonilla oli tilaisuutensa kaunistella tehojaan tyhjään maaliin, mutta ratkaisumaali jäi tekemättä, ja Senators-kapteeni Karlsson onnistui tuomaan joukkueensa maalin päähän.

Sen pidemmälle kiri ei kuitenkaan kantanut, ja Golden Knights nappasi vieraskiertueensa ensimmäiset sarjapisteet.

Golden Knights jatkaa vieraskiertuettaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Torontossa. Senators puolestaan pelaa seuraavan kerran perjantaina Colorado Avalanchea vastaan Tukholmassa.

Juttua muokattu 4.11.2017 klo 23.27: Lisätty maininnat Burrowsin 400. tehopisteestä ja Golden Knightsin epäonnnistuneesta valmentajan haastosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle