Tuukka Rask ryösti Ottawan - Boston nousi kolmannessa erässä voittoon

NHL / Raportti
Rask kesti Derick Brassardin lähentelyt mallikkaasti.
Kuva © Getty Images
Tuukka Raskin edustama Boston Bruins nappasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kotiedun itselleen.

Boston Bruinsin vahva päätöserä toi voiton joukkueelle Ottawa Senatorsista 2−1-lukemin. Bruinsilta maalinteossa onnistuivat Frank Vatrano ja Brad Marchand. Senatorsin maalin viimeisteli toisen erän puolessa välissä Bobby Ryan. Tuukka Rask seisoi vierasjoukkueen maalilla päällään. Lukuisia huipputorjuntoja tehneelle Raskille merkittiin lopulta 26 torjuntaa.

Senators ja Bruins tarjosivat todella intensiivisen avauserän. Erän hahmoja olivat kummankin joukkueen maalivahdit ja Bruinsin laitahyökkääjä David Pastrnak, jolle siunaantui kolme maukasta maalintekopaikkaa.

NHL-debyyttinsä ottelussa tehnyttä Bruins-puolustaja Charlie McAvoyta ei vieraiden päävalmentaja Bruce Cassidy juuri säästellyt. McAvoy otti heti Torey Krugin paikan ylivoimasta ja loikin siniviivasta pari hyvää maalintekopaikkaa.

− Hän oli loistava, kommentoi vieraiden pääkäskijä Cassidy Boston Globelle NHL-debytantin esitystä.

Senators teki historiaa toisessa erässä

Toinen erä oli täysin Senatorsin. Joukkue piti kiekkoa hallussaan käytännössä koko erän, eikä päästänyt Bruinsia hyökkäämään ollenkaan.

Tästä kertoo hyvin laukaisutilasto. Senators voitti laukaukset 12−0-lukemin ja teki näin seurahistoriaa. Kanadalaisjoukkue ei ollut aiemmin pitänyt pudotuspeleissä vastustajaansa läpi erän ilman laukausta kohti maalia.

Ottelun puolivälissä nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Runkosarjassa vain kolmetoista osumaa viimeistellyt Ryan väläytti taitojaan.

Ensin hyökkääjä riisti kiekon hyökkäysalueen kulmassa Bruins-puolustaja Adam McQuaidilta. Riiston jälkeen Ryan ajoi väkevästi maalille, puikkelehti Zdeno Charan ja maalivahti Raskin välistä maalintekopaikkaan, ja laukoi kiekon ohi voimattoman suomalaismaalivahdin.

− Ei se toinen erä niin huono meiltä ollut miltä se näytti. Senators piti yllä vain näennäistä painetta. Positiivista oli se, että he tekivät vain yhden maalin, kommentoi Cassidy.

Brad Marchand sai tuulettaa voittomaalia kolmannen erän lopulla.
Kuva © Getty Images

Frank Vatrano ja Brad Marchand nostivat Bruinsin voittoon

Ottelun päätöserä oli täysin päinvastainen toiseen erään verrattuna. Bruins sai jatkuvasti hyvää painetta kotijoukkueen alueelle ja loi maalintekopaikkoja.

− Päästimme heidät kolmannessa erässä peliin mukaan. Emme pelanneet niin kuin olisimme halunneet, kommentoi Senators-kapteeni Erik Karlsson joukkueensa tappiota The Hockey Newsin Murray Pamille.

Vierasjoukkueen toi ottelussa tasoihin Vatrano, kun kolmatta erää oli pelattu noin viitisen minuuttia. Bruinsin kolmoskenttä riisti kiekon hyökkäysalueella, ja Vatrano pääsi naulaamaan kiekon parhaasta sektorista ohi Craig Andersonin.

Senatorsilla oli myös omat paikkansa, mutta huippuvireessä ollut Rask piti kotijoukkueen tähdet poissa tulostaululta.

− Menetimme Bruinsille erässä kahdesti kiekon pahassa paikassa ja he rankaisivat näistä paikoista. Lisäksi emme ratkaisseet peliä niin kuin olisimme voineet, kommentoi Senators-päävalmentaja Guy Boucher ottelun päätöserää.

Ottelun voittomaali nähtiin reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Patrice Bergeronin johtama ykköskenttä pääsi käytännössä ensimmäistä kertaa koko ottelussa pyörittämään kotijoukkueen alueella peliä. Pyöritys johti Bruinsin johtomaaliin, kun Brad Marchand sai naulata kevään ensimmäisellään vieraat johtoon.

Marchandin osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Senators haki viimeiset puolitoista minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle