Lightningilla ei pakkovoiton paikka, muttei paljon muutakaan

NHL / Ennakko
Jonathan Toews ja Patrick Kane eivät halua Lightningille kotivoittoja jatkossakaan.
Kuva © Getty Images
Toisessa finaalisarjan kohtaamisessa Tampa Bay Lightning yrittää tasoittaa voitot Chicago Blackhawksin kanssa ja katkaista kotitappioputkensa.

Tampa Bay Lightning tuli ensimmäiseen finaalisarjan kamppailuun vauhdilla dominoiden pelin ensimmäistä kahta erää lähes joka osa-alueella. Kruunu pelilliselle hallinnalle jäi kuitenkin saamatta, kun se loppujen lopuksi joutui tunnustamaan Chicago Blackhawksin paremmaksi maalein 2-1.

Mitään ratkaisevaa ei ole vielä kuitenkaan nähty. Lightning on nyt hävinnyt tämän kevään pudotuspelien avausottelun kaikkia muita vastustajiaan paitsi Montreal Canadiensia vastaan. Blackhawks puolestaan on ottanut jokaisesta avausottelustaan voiton, joten mitään muutosta kummankaan ottelusarjoihin ei ole tapahtunut.

Lightningilla on yhä selätettävänään kotiottelupeikko. Sillä on kolme tappiota viimeisistä kotiotteluistaan. Nyt tai ei koskaan on sen aika ottaa kotivoitto. Seuraavaa tilaisuutta ei tule.

Toisessa kohtaamisessa Lightning jatkaa niin kuin se edellisen ottelun aloitti. Joukkueen vahvuus on nopeudessa ja hyökkäyspelissä. Se paineistaa Blackhawksin puolustusta ja tukkii keskialueen. Sanotaan, että puolustus voittaa mestaruuksia, mutta vaikea on vastustajan voittaa, jos hallitsee itse kiekollista peliä. Pakittamalla Lightning ei finaaleja vie.

Jos Steven Stamkos pääsee edelleen laukomaan viidesti samoilta paikoilta kuin viime ottelussa, tehojakin voi odottaa. Samoin Tyler Johnsonin johtamalta kakkosketjulta, jolta Stanley cup -finaalien jännitys ilmeisesti söi sihtiä.

Voitostakin jäi paljon parannettavaa

Blackhawks on toisessa kohtaamisessa paremmin alusta asti mukana. Vaikka se ensimmäisessä finaaliottelussa pystyi puristamaan vastustajastaan voiton ja tehtailemaan tarvittavat kaksi maalia kahdessa minuutissa, joukkue ei voi olla tyytyväinen esitykseensä. Silti tilanne on hyvä, kun vähemmän täydellisellä pelillä pystyy voittamaan. 2-0-johtoasemasta voitoissa joukkue tuskin enää häviäisi.

Blackhawks ei voi luottaa sen varaan, että Lightningin puolustus uinahtaa uudemman kerran ratkaisevilla hetkillä ja tarjoaa vastustajalle voiton. Blackhawksin kärkipuolustunelikko ei myöskään kestä jatkuvaa pyöritystä omassa päädyssä. Duncan Keith on ainoa, joka jaksaa illasta toiseen, mutta muut alkavat olla jo lujilla. Apua Blackhawksin puolustukseen tähän otteluun odotettiin Trevor van Riemsdykista, mutta miehen pelaaminen on tällä hetkellä epätodennäköistä. Valmentaja Joel Quenneville sanoo luottavansa nykyiseen miehistöön.

Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin muodostama supertähtiduo on Blackhawksin pelote numero yksi, vaikka kaikki yhdistelmät, joissa Teuvo Teräväinen on mukana, ovat jo merkattuja. Ensimmäisessä pelissä nähtiin väläyksiä Kanen kynästä ja Toewsin työmoraalista, mutta yllättävää ei olisi, jos Marian Hossan tai Brad Richardsin nimi löytyisi ottelustatistiikoista.

Suomalaiskynistä ratkaisut jatkossakin

Blackhawksin Teuvo Teräväinen on pelannut jo tähän mennessä onnistuneet pudotuspelit siihen verrattuna, että luottoa ei tahtonut millään tulla. Ensimmäisessä finaaliottelussa Teräväinen ei ollut ottelun näkyvin hahmo, mutta näkyvyydestä viis, kun tilille napsahti jälleen kaksi pistettä. Teräväinen on niin sanottu kuuma pelaaja, jolta voi odottaa ratkaisevaa syöttöä tai maalia.

Myös Lightningin Valtteri Filppula on vireessä juuri oikeaan aikaan. Filppula ottaa tärkeitä aloitusvoittoja ja on kerännyt viidestä viimeksi pelaamastaan ottelusta neljä pistettä, joten lättyä kaverin odottavaan lapaan on jatkossakin luvassa.

Seuraa Heitä

Victor Hedman #77 | Tampa Bay

Puolustaja

Victor Hedman yhdessä toisen ruotsalaispuolustajan, Anton Strålmanin kanssa on Lightningin avainpuolustajia ja saa paljon peliaikaa vastustajan avainpelaajia vastaan.

Duncan Keith #2 |

Puolustaja

Vahvana ehdokkaana pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi pidetty Duncan Keith on jäällä lähes puolet peliajasta. Tekemisen taso ja varmuus yleensä jäätävää.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Chicago M S P
1.Duncan Keith 0 8 8
2.Patrick Kane 2 4 6
3.Jonathan Toews 5 1 6
4.Brandon Saad 3 2 5
5.Teuvo Teräväinen 2 3 5

» Lähetä palautetta toimitukselle