Suomi juhlii olympiapronssia - Venäjän olympiaurheilijat kaatui tiukassa taistossa

Muut Sarjat / Raportti
Suomi nappasi olympiapronssia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Naisleijonat sai pronssiotteluun varsin maukkaan alun heti alkuminuuteilla, kun ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta. Minnamari Tuominen vippasi kiekon rystyllä maalille, josta Petra Nieminen ohjasi sen taitavasti yläkulmaan.

Johdon lisäämiseen tuli hyvä mahdollisuus, kun Emma Nuutinen ajoi hanakasti maalille. Maalin sijasta tulikin kolhuja, kun hän ja Venäjän maalivahti Nadezhda Morozova ottivat tilanteessa iskua.

Kumpikaan ei kuitenkaan loukkaantunut pahemmin.

Avausmaali ei antanut Suomelle kuitenkaan sen suurempaa pelinhallintaa, vaan parhaat paikat siunaantuivat venäläisille. Kertaalleen syke nousi joukkueen vaihtopenkillä korkealle, kun venäläishyökkääjän laukaus kimposi Rädyn räpylästä tolppaan.

Toisen erän salamamaali

Suomi esitteli heti toisen erän alkuun esimerkin erittäin nopeasta maalista. Suomi voitti aloituksen ja lähti viemään kiekkoa välittömästi kohti Venäjän maalia. Kaksikko Michelle Karvinen-Susanna Tapani syötteli venäläispuolustajat aivan sekaisin ja Tapani viimeisteli maalin edestä lukemiksi 2−0.

Toista erää ehti kulua vain kymmenen sekuntia ennen kuin kiekko oli maalissa.

Kaksi nolla on hyvä olla ei toiminut suomalaisten kohdalla Venäjän olympiaurheilijoiden kapteeni Olga Sosinan kaventaessa pikaisesti.

Sosina laukoi kiekon suoraan syötöstä yläkulmaan, eikä Räty ehtinyt kuin silmiään räpäyttää, kun punavalo välkkyi.

Venäjän kavennusmaalin jälkeen Suomi joutui pahaan paikkaan, kun Tuominen sekä Ronja Savolainen ottivat peräkkäiset jäähyt lyhyen ajan sisään. Suomi kuitenkin selvitti kahden pelaajan alivoiman rauhallisesti.

Suomi makusteli erän puolivälin paikkeilla näyttävän 3−1-maalin, josta vastasi kakkosketju. Venla Hovi pelasi Linda Välimäen puolustajien välistä läpi ja Välimäki harhautteli kiekon taitavasti rystyltä maaliin.

Pronssia kaulaan, pitkä odotus päättyy

Päätöserä oli Suomelta varsin hankala, eikä maaleja syntynyt kelvollisista maalipaikoista huolimatta. Venäjän olympiaurheilijoille maistui tämä oljenkorsi ja 46 minuutin kohdilla Ludmila Beljakova karkasi yksin läpi ohi suomalaispuolustuksen ja veivasi kiekon tyylikkäästi maaliin.

Suomi puolusti tarkasti vastustajan hyökkäykset, mutta hetkenkään ei voinut hengähtää, sen verran Venäjän olympiaurheilijat päälle painoi. Sosina ja Anna Shokhina käyttivät venäläisille tuttua tapaa kyttäämällä jatkuvasti hyökkäyssinisellä läpiajoja, joista vaarallisia tilanteita tasaiseen tahtiin syntyikin.

Naisleijonat kuitenkin kesti ja 3−2-lukemat jäivät lopputulokseksi. Naisleijonat kuittasi Sotšin karmean pettymyksen ja nappasi olympiahistorian kolmannen pronssimitalinsa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle