Suomen kurittomuus antoi Yhdysvalloille voiton

Muut Sarjat / Raportti
Yhdysvallat otti avausvoittonsa Naisleijonien kustannuksella.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Suomen naisten maajoukkue kohtasi olympialaisten avausottelussaan Yhdysvallat. Alkukankeilun jälkeen Naisleijonat pääsi ensimmäisessä erässä paremmin mukaan otteluun. Lopulta suurimpana ongelmana oli kurittomuus, jonka takia Yhdysvallat käänsi lopulta ottelun nimiinsä maalein 3-1.

Naisleijonien ottelun alku oli todella vaikea ja tahmea. Varsinkin hyökkäyksiin lähteminen oli todella hidasta. Välillä tuntui, että Naisleijonat olivat jo ensimmäisen erän alkuminuuteista lähtien muutaman luistinpotkun jäljessä kilpasiskojaan, kun taas Yhdysvaltojen alku oli paljon onnistuneempi.

Yhdysvallat sai rakennettua Naisleijonien kenttäpäätyyn useita varsin vaarallisia pyörityksiä. Naisleijonien maalilla torjunut Noora Räty venyi kuitenkin viimeisenä lukkona kiekkojen eteen.

Ensimmäisen erän alkuminuuteilla Yhdysvallat pääsi kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla pelaamista, kun Mira Jalosuo komennettiin kahden minuutin istunnolle koukkaamisesta. Yhdysvallat sai erikoistilanteensa aikana hyvän pyörityksen Suomen kenttäpäätyyn, mutta Naisleijonat pelasi varsin hyvää ja tiivistä alivoimaa. Vaarallisimmilta maalintekopaikoilta kuitenkin vältyttiin.

Erän edetessä myös pelitapahtumat alkoivat pikku hiljaa tasaantumaan. Suomi sai omaa peliään paremmin kuntoon, ja täten myös peli alkoi pyörimään vastustajan kenttäpäädyssä. Naisleijonat sai useamman puolittaisen maalintekopaikan, mutta ainakin toistaiseksi vaarallisimmilta maalintekopaikoilta vältyttiin.

Yhdysvaltojen pyörittäessä Suomen kenttäpäädyssä suomalaiset blokkasivat useamman kerran yhdysvaltalaispelaajien laukauksia varsin aggressiivisesti. Suomen maalissa ollut Räty toimi loistavana viimeisenä lukkona.

Ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla Naisleijonat siirtyivät 1-0-johtoon, kun pelikellossa oli enää aikaa jäljellä ainoastaan kuusi sekuntia. Naisleijonien avausmaalista vastasi Suomen runkopelaaja Venla Hovi

Jäähyt hyydyttävät suomalaisten iskukykyä

Toinen erä oli amerikkalaismerkkinen, sillä se hallitsi erän aikana välillä aika suvereenisti pelitapahtumia. Peli pyöri pitkiäkin aikoja Naisleijonien kenttäpäädyssä ja osalle pelaajista tuli varsin pitkiä vaihtoja. Ensimmäisen erän alun tavoin Suomen toisen erän alku oli myös todella haastava ja vaikea.

Suomen vaikeudet jatkuivat myös toisen erän edetessä, sillä Naisleijonien peli sekosi totaalisesti toisen erän ensimmäiseen kaksiminuuttiseen, joka tuomittiin Suomelle alkuminuuteilla.

Tämän ylivoiman aikana Yhdysvallat ei kuitenkaan saanut aikaiseksi tasoitusosumaa.

Ajassa 28.58 Yhdysvallat tuli lopulta ottelussa ansaitusti tasoihin, kun Yhdysvaltojen avausmaalista vastasi Monique Lamourex. Yhdysvallat sai avausmaalistaan paljon enemmän lisää virtaa ja sisua, näin ollen Naisleijonien oma peli hajosi entistä enemmän.

Tasoitusmaalin jälkeen alkoi Naisleijonien synkkä vaihe, sillä sen peli muuttui varsin kurittomaksi ja rikkonaiseksi. Suomelle tuomittiin toisessa erässä yhteensä kaksi muutakin kaksiminuuttista, kun Linda Välimäki ja Jalosuo joutuivat jäähylle.

Välimäen rangaistusta kerkesi kulua ainoastaan minuutin verran, kun kiekko löytyi toisen kerran Rädyn selän takaa. Tällä kertaa Yhdysvaltojen maalista vastasi Kendall Coyne

Myös kolmas erä jatkui samoissa merkeissä pelillisesti kuin toinen. Kolmannen erän tarina oli, että Yhdysvallat pyöritti Suomen päädyssä ja suomalaiset yrittivät rakentaa vaarallisia hyökkäyksiä toiseen kenttäpäätyyn vastahyökkäyksistä. Yhdysvallat iski ratkaisuosuman tyhjiin kolmannen erän lopussa, tällä kertaa maalista vastasi Danielle Cameranesi.