TUTO ja SaPKo jälleen pitkän kaavan kamppailussa - Näppi TUTOn jatkoeräsankarina

MESTIS / Raportti
Näppi laukoi TUTOn tasoihin välieräsarjassa.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja SaPKo taistelivat jälleen pitkän kaavan mukaan finaalikiinnityksestä, sillä avauspelin tapaan ratkaisu saatiin vasta jatkoerässä. TUTO karkasi ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, mutta SaPKo taisteli itsensä vielä rinnalle päätöserässä. Jatkoerässä Niklas Näppi kuitenkin viimeisteli turkulaisille 4-3-ratkaisuosuman ja tasoitti ottelusarjan.

TUTO avasi toisen välieräottelun SaPKoa vastaan terävästi, kun Matias Haarasen rystylaukaus yllätti Roope Urpolahden reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen. Turkulaisryhmä oli muutenkin ottelun alkupuolella vahva ja sille avautui muutamia paikkoja lisämaaleihinkin, mutta niitä ei nähty.

Erän edetessä SaPKo pääsi peliin mukaan ja nousi loppupuolella jopa kuskin paikalle. 38 sekuntia ennen erän päätöstä pässipaidat tulivatkin tasoihin Joona Monton osuessa ylivoimalla.

TUTOn aloitus toiseen erään oli vielä ensimmäistäkin terävämpi, sillä tällä kertaa maalia tarvitsi odotella vain 19 sekuntia. Osumasta vastasi Aki Juusela, joka ujutti röyhkeän nousunsa päätteeksi kiekon verkkoon.

Erässä edettiin melko tasaisissa merkeissä pelin aaltoillessa päästä päähän, mutta lisäosumia saatiin odottaa aivan viimeiselle sekunnille saakka.

SaPKon kannalta erän päätös oli todella epäonninen. Matias Pulli kaatui kiekon kanssa omalla alueella ja Juusela karkasi sen seurauksena Matias Lehtosen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Juusela päätti hyökkäykseen omaan ratkaisuun, joka päätyi lopulta heittäytyneen SaPKo-puolustaja William Mäkisen mailan kautta Urpolahden selän taakse.

Juuselan osuma syntyi aivan erän viimeisellä sekunnilla. Tuomaristo tarkistikin videoilta ehtikö kiekko maaliin ennen summerin soittoa, ja totesi osuman syntyneen aikarajan puitteissa.

SaPKo kiri, mutta taipui

SaPKo ei näyttänyt saavan päätöserässä kunnon kiriä aikaan, vaan TUTO piti ottelua käsissään erän alussa. Juuri ennen erän puoliväliä Rasmus Hämäläinen kuitenkin laukoi suorasta luistelusta 3-2-kavennusosuman ja nosti vierailijan voittotaisteluun mukaan.

TUTOlle avautui erän jälkimmäisellä puoliskolla loistava sauma iskeä ottelulle lopullinen niitti, kun se pääsi pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa. Savonlinnalaisryhmä kuitenkin kesti alivoiman takaiskuitta muutaman loistotorjunnan ottaneen Urpolahden johdolla.

− Olen tyytyväinen alivoimatappoihin. Varsinkin se viisikolmonen, joka oli käännekohta tuossa. Me selvittiin siitä ja tultiin sen jälkeen tasoihin, niin siinä löytyi sitä oikeanlaista uhrautumista. Sitä nämä kevään pelit vaativat, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kommentoi.

Vanha klisee "kun et itse tee, niin kaveri tekee" päti myös tässä ottelussa. SaPKo haki ottelun viime minuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia ja lopulta onnistui siinä, kun joukkueen kultakypärä Mikko Lahtela survoi 3-3-tasoituksen ajassa 58.35 vieden ratkaisun jatkoerään.

SaPKo hallitsi jatkoerää, mutta ei onnistunut ohittamaan kaikkiaan 36 kiekkoa ottelussa pysäyttänyttä Julius Pohjanoksaa ylivoimallakaan. TUTO puolestaan onnistui iskemään ottelulle ratkaisun ajassa 76.13, kun Niklas Näppi päätti yksilösuorituksensa 4-3-maaliin ja tasoitti ottelusarjan.

− Yleisö sai varmasti sitä, mitä tuli katsomaan. Kaksi laadukasta joukkuetta kun pelaa vastakkain, niiin se on taistelua milleistä ja senteistä. Mielestäni tultiin päätöserään hyvin ja saatiin tasoitus siinä aikaan. Jatkoajalla oli paikat ratkoa peli, mutta niin siinä yleensä käy, että jos et itse niistä omista pompuista tee maalia, niin kaveri tekee. Tänään TUTO oli siinä onnekkaampi, eilen oltiin me onnekkaampia, summasi Räsänen.

− Tämä oli peli, jota me vietiin. Vaikka mentiinkin pitkän kaavan mukaan, niin ainut merkitys on kiinnityksellä. Ensimmäisessä pelissä SaPKo selviytyi, mutta tänään ei selviytynyt ja meitä vastaan ei tule selviytymään. Me pystytään vielä tästä parantamaan, totesi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

» Lähetä palautetta toimitukselle