TuTo päätti kautensa kotivoittoon

TuTo Hockey päätti Mestis-kautensa kotivoittoon vastaan asettuneesta Kuopion KalPasta. Panoksen puuttuessa kotijoukkue pelasi lähinnä kunniasta kotiyleisön edessä ja varamiehinen KalPa oli suunnannut katseensa jo pudotuspeleihin. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 3-0 (2-0,0-0,1-0).

Maanantai-iltana Kupittaalla pelattu ottelu päätti TuTon ja KalPan osalta runkosarjan tämän kauden Mestiksessä. TuTo lähti illan peliin sillä ajatuksella, että niin kannattajat kuin joukkue voisivat poistua aikaiselle kesälomalle hyvillä mielin.

- Vaikka ottelulla ei ollutkaan enää merkitystä sarjataulukon kannalta, olimme joukkueen kanssa päättäneet, että on parempi poistua varhaiselle kesälomalle voitto alla. Otteluun voi yleisökin varmasti olla tyytyväinen. Voiton lisäksi ottelu oli kaikin puolin hyvä ja vauhdikas, jossa tilanteita riitti, ynnäsi TuTon valmentaja Anatoli Bogdanov ottelun antia.

Vierailija KalPan tavoitteet illan ottelussa oli jo suunnattu palvelemaan lauantaina alkavia pudotuspelejä. KalPan valmentaja Mika Pieniniemi oli jättänyt joukkueestaan kotiin kuusi pelaajaa heidän kymmenestä parhaasta pistemiehestään, osa pikku vammojen, osa mahdollisen kymppitilin täyttymisen vuoksi. Mitään riskejä ei haluttu enää ottaa runkosarjan viimeisessä kamppailussa.

- Muutamia painopistealueita meillä oli illan otteluun ajatellen tulevia pelejä. Pyrittiin pelaamaan tiiviisti keskialueella, mutta TuTo puhkoi sitä aika hyvin pitkillä syötöillä. Aika vähän loppujen lopuksi sitten jäi kotiin viemisiksi tästä ottelusta, Pieniniemi mietti ottelun jälkeen.

Jälleen tuloksekas avauserä

Viimeisissä peleissä TuTon tavaramerkiksi muodostui tehokas ensimmäinen erä. KalPaa vastaan TuTo onnistui kahdesti ensimmäisessä erässä, vaikka vierasjoukkue muutoin erää hallitsikin.

Erän alussa Petri Tähtisalo ja Miika Kurka vapauttivat pystysyötöillään Jussi Sipposen läpiajoon. Sipponen potki KalPan puolustukselta karkuun, harhautti lopuksi KalPan maalissa pelanneen Ari Luostarisen ja sijoitti kiekon alanurkkaan.

Erän päätösnumerot 2-0 teki erinomaisen loppukauden pelannut Markus Leppänen, joka ohjasi yhdellä kädellä Jari Mannilan syötön KalPan maaliin puolustajan estelyistä huolimatta. Puolustuksessa hyvän pelin pelannut Tähtisalo merkkautti maalista itselleen illan toisen syöttöpisteensä.

Takaiskuista huolimatta KalPan parasta peliä avauserässä esitti ketju Saku Kekäläinen, Vesa Reinikainen ja Aki Keinänen.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Kotijoukkue otti peliä enemmän hallintaan ja onnistui luomaan useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta KalPan maalilla Luostarinen kesti ja välillä myös tolpat olivat apuna. Kotijoukkueesta parhaiten peliä vieraiden päädyssä pyöritti Tuukka Pulliaisen johtama vitja, jossa laidoilla pelasivat Mikko Niinikoski ja Tomi Sykkö.

Karjalainen piti nollan

Kolmannen erän alussa TuTon pisteykkönen Tuomas Jalava näytti nopeuttaan. Leppänen ja Arto Ryömä syöttelivät Jalavan yksin läpi, joka ennätti läpiajossaan vielä kaatumaankin KalPan puolustajien saamatta miestä kiinni. Jalava pisti kompurointinsa jälkeen samanlaisen veivin kuin Sipponen avauserässä ja taululle lukemat 3-0.

Lopun erää TuTo varmisteli voittoaan ja tällä kertaa löytyi myös tarvittavaa nöyryyttä omassa päädyssä kiekon lyömiseksi pois alueelta. Viimeisenä lukkona TuTon maalilla torjui Tuomo Karjalainen, joka pelasi kauden toisen nollapelinsä TuTon paidassa.

Vaikka ottelun jälkeen KalPan valmentaja Pieniniemi ei suostunutkaan nostamaan joukkueestaan ketään esille, voivat ainakin nelosketjussa hyökänneet Matti Tiihonen, Mikko Moilanen ja Jere Kolari olla tyytyväisiä otteisiinsa. Ketju pyöritti varsinkin kolmannessa erässä enemmän peliaikaa saatuaan useaan otteeseen hienosti peliä. Savolaisten puolustuksessa Veli-Pekka Pekkarinen pelasi mallikkaan ottelun.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli loppukauden hyvin yhdessä pelannut ketju Jalava, Mannila ja Leppänen sekä ketjun takana puolustanut pari Ryömä-Tähtisalo.