Vaisu TuTo lahjoitti pisteet Hokille

Vaisusti ja tehottomasti pelannut TuTo ei tarjonnut kotiottelussaan Kajaanin Hokkia vastaan paljon muisteltavaa jälkipolville, vaan lahjoitti pisteet yritteliäälle vierasjoukkueelle tuloksella 1-5 (0-2, 1-2, 0-1). Kokonaisuudessaan ottelu oli kotijoukkueelta kauden heikoin esitys koti-Kupittaalla.

TuTo pelasi ensimmäiset 6 minuuttia

Suoraan lainaten TuTon valmentajan Anatoli Bogdanovin toteamusta pelin jälkeen, TuTo pelasi ottelussa vain ensimmäiset 6 minuuttia, jonka jälkeen Hokki hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää. Toki Hokki loi vaarallisia tilanteita jo erän alussa mm. Antti Tenhusen ja Antti Karhulan toimesta, mutta molemmilla kerroilla TuTon mainiosti pelannut Ossi Ojanen oli parempi.

Myös TuTo loi ennen erän puoltaväliä muutaman hyvän maalintekopaikan mm. Marko Kuikan toimesta, jonka laukaus läheltä maalia kilpistyi kuitenkin Hokin maalissa onnella ja taidolla torjuneen Pasi Häkkisen syliin.

Ajassa 10.35 pääsivät Hokin Jani Tuppurainen ja Sami Kaartinen testaamaan taitojaan Ojasta vastaan, mutta TuTon nuori maalivahti, joka pelasi nyt ensimmäisen kokonaisen ottelunsa mestiksessä, torjui upeasti. Ensimmäisen erän viimeisestä kymmenminuuttisesta voidaan todeta, että TuTon Ossi Ojanen piti joukkuettaan pystyssä ja pelissä mukana.

Hokki iski kuitenkin pikaisesti kiekon väkisin kaksi kertaa Ojasen taakse vain 14 sekunnin sisällä, ensin Kimmo Happo 0-1 Sauli Kelan syötöstä ja sen jälkeen 0-2 tilanteen punnersi väkisin Miikka Kuusela Mikko Saavisen syötöstä.

TuTolla oli kolmentuhannen euron paikka ajassa 16.30, kun Tero Forsell syötti Janne Laitilan vapaaksi maalin nurkalle, mutta Laitila aikaili hieman liikaa ja laukaus upposi suoraan Häkkisen suojuksiin.

TuTon tehotonta hallintaa

Toiseen erään TuTo lähti selvästi kavennus ja tasoitus mielessä, mutta lukuisat yritykset kaatuivat omaan tehottomuuteen sekä Hokin maalivahdin Pasi Häkkisen torjuntoihin.

Hokki sen sijaan käytti harvat maalintekopaikkansa erittäin tehokkaasti ja ajassa 24.13 siirsi Antti Tenhunen vierasjoukkueen jo 0-3 johtoon. Syöttäjinä maaliin toimivat Mikko Saavinen ja viime kaudella TuTon paidassa erinomaisesti esiintynyt Lauri Lahesalu.

TuTo pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan, kun Tero Forsell kavensi ansaitusti tilanteeksi
1-3 ajassa 26.30. Forsell nosti kiekon kauniisti maalin kattoon Mikko Niinikosken syötöstä.

TuTon todellinen etsikkoaika koitti ajassa 28.05, kun ensin Hokin Sauli Kela otti kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta ja samassa ajassa maalivahti Häkkinen soitti suutaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti. Em. jäähyjen lisäksi Hokki otti vielä tyhmän jäähyn pelin viivyttämisestä, valmennusjohdon vaihdeltua kentällä olevia miehiä vuoronperään muutaman minuutin ajan pelin ollessa muuten pysähdyksissä.

TuTolle koitti mahdollisuus kavennukseen kahden minuutin ajan kahden miehen ylivoimalla. Kiekko pysyi täydet kaksi minuuttia Hokin puolustusalueella, mutta tolppaa lähemmäksi TuTo ei kavennusta päässyt.

Hokki sai jäähyjen tappamisesta lisäenergiaa, kun taas TuTon pelaajisto näytti tuskastuvan omaan tehottomuuteensa.

Oppia tehokkaasta pelistä antoi jälleen Hokki, rankaisten terävällä vastaiskulla TuToa ja tekemällä erän toisesta maalintekopaikastaan 1-4 johtomaalin. Maalintekijänä kunnostautui Sami Kaartinen.

Kolmannen erän kosmetiikkaa

Kolmas erä pelattiin lähinnä, koska pelin säännöissä näin määrätään. Kumpikin joukkue surffaili tahdottomasti päästä päähän, Hokki kuitenkin sen verran tehokkaammin, että ajassa 45.48 Mikko Saavinen täräytti Lauri Lahesalun syötöstä ylivoimalla kiekon TuTon maalin ylänurkkaan lujalla lyöntilaukauksella, siirtäen joukkueensa 1-5 johtoon.

Hokki sai erän lopussa vielä rakenneltua muutaman hyvän maalintekopaikan TuTon pelaajien, maalivahti Ojasta lukuun ottamatta, lopetettua täysin pelaamisen, mutta ylärimaa lähemmäksi maalia ei enää erässä päästy.

Yhteenveto

TuTolta odotettiin ottelussa monin verroin parempaa panosta, olihan joukkueen ketjukoostumukset laitettu täysin uuteen uskoon jo edellisessä voitokkaassa FPS-pelissä, mutta pettymys oli suuri kotijoukkueen kannattajille. Edellisten kotiotteluiden tehottomuus toistui jälleen ja myös puolustusosasto oli erittäin haavoittuvainen luottopuolustaja Arto Ryömän ollessa sairaslomalla. TuTon joukkueesta löytyy taitoa ja nopeutta, mutta tehot olisi jo otettava pois naftaliinista. TuTon paras mies oli viidestä takaiskumaalista huolimatta nuori maalivahtilupaus Ossi Ojanen.

Kajaanin Hokki pelasi pirteästi, karvaten sinnikkäästi TuTon puolustusalueella ja aiheuttaen näin TuTon puolustajille muutamia pahoja virheitä, jotka johtivat vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Myös puolustus toimi suhteellisen varmaotteisesti, mutta ehdoton voiton takuumies oli kuitenkin hyvän ottelun pelannut maalivahti Pasi Häkkinen, joskin miinusta hänen esitykseensä toivat muutamat turhat tunnekuohut tilanteista, jotka ainakin katsomoon näyttivät täysin normaaleilta maalintekoyrityksiltä.

Ottelun päätuomari Sebastian Auger selvisi urakastaan suhteellisen kunniakkaasti, joskin lukuisat kiekottoman pelaajan estämiset, pelin viivyttämiset, vihellysten jälkeiset epäurheilijamaiset "itkemiset" sekä sukeltamiset olisi voinut viheltää vielä tehokkaammin pois.